Sari la conținut

Oferte de vacanță. De Paște, la mănăstiri sau la plajă

Voi merge în Bucovina la mănăstirile din Bucovina și la tot ce înseamnă cultura de acolo, la ouăle încondeiate, pasca, mielul la ceaun, mielul la cuptor”, spune un bărbat.

Numai că o experienţă autentic românească de Paşte costă. Şi nu puţin. „Noi am pregătit un pachet minim de 4 zile/3 nopţi, începând de la 290 de euro de persoană loc în camera dublă. Cu mâncare tradiţională, băutură inclusă, cu activităţi şi spaţiu de joacă pentru cei mici”, precizează Irina Ivorciuc, reprezentanta unui hotel din Gura Humorului.

Nici la Fundata sau Moeciu nu este cu mult mai ieftin. „Avem tarife începând de la 550 de lei pe cameră pentru sejururi de 3 nopţi sau cu demipensiune. Pentru ziua de Paste vom pregăti preparate tradiționale. Acestea nu sunt incluse în pachetul de Paşte”, spune Alin Gerbacea, reprezentantul unui complex turistic.

Avem începând de la 199 de lei pentru 3 nopţi în ţară pe Valea Prahovei şi în zonele agroturistice şi terminăm undeva cu 1.600-1.800 de lei pachete all inclusive de 4 zile în Predeal”, afirmă Marius Usturoiu, directorul general al unei agenţii de turism.

Mulţi români aleg Grecia în perioada Sărbătorilor de Paşte.

290 de euro hotel de 2 stele şi terminând cu 600 de euro pachet de o săptămână în Creta, la un hotel de 4 stele. Temperatura în Creta este undeva la 25 de grade. Cu siguranţă vor putea să facă plajă nu o zi, ci toate şase”, spune Marius Usturoiu.

129 de euro la Paralia Katerini cu transport autocar. Oferta pentru Corfu la 179 de euro include 4 nopţi de cazare şi tot pachetul cu excursii opţionale, turul insulei Corfu, vizita in Kerkela, iar la Paralia Katerini - Meteora, Salonic, Muntele Olimp.

Peste 90.000 de români au plecat anul trecut în vacanțe de Paște.