Sari la conținut

Șapte greșeli pe care le poți face la un interviu de angajare

Foto: Gulliver/Getty Images

Postura greșită.Inteviul începe încă din sala de așteptare, așa că nu te cocoșa în scaunul de la recepție. Pentru a fi perceput drept încrezător în forțele proprii, stai cu spatele drept, ține capul ridicat, trage umerii în spate și împinge pieptul în față,” este sfatul oferit de expert. Această poziție nu numai că le va transmite celor din jurul tău încredere, putere și vitalitate, dar te va și ajuta să simți la fel.

Strângerea de mână. Majoritatea oamenilor au tendința să-și arate latura dominantă apucând mâna celuilalt și plasând-o pe a sa deasupra. Acest gest însă arată nevoia de control, spune specialistul. Cea mai bună metodă este cea naturală, în care degetele mari sunt îndreptate în sus. Așteaptă întotdeauna ca angajatorul să întindă primul mâna, mai recomandă Reinman.

Mâini transpirate. Nu numai că te vor face să te simți stânjenit, dar vor crea disconfort și celui care îți strânge mâna. Înainte de interviu, spală-ți bine mâinile cu apă rece și păstrează un șervețel la îndemână pentru a rezolva problema discret.

Lipsa contactului vizual. Nu ezita să-ți privești partenerul de discuție în ochi. Dacă nu o faci, îi vei transmite că ești nesigur pe tine, că nu știi răspunsurile sau că nu ești sincer.

Te joci cu părul, îți atingi des fața, sau faci alte gesturi care îți trădează nervozitatea. Acestea îi distrag atenția celuilalt și, de asemenea, transmit o nevoie de control.

Ești agitat. Nu-ți găsești o poziție comodă pe scaun și te foiești. Aceste gesturi pot sugera faptul că ești plictisit sau nu ești interesat de discuție. Încearcă să nu te miști prea mult și stai drept.

Eviți să zâmbești. Greșit. Un zâmbet discret transmite încredere, căldură și energie. De asemenea, îl va încuraja și pe celălalt să-ți răspundă tot cu un zâmbet. 

Pe aceeași temă