Sibiul a fost împodobit de sărbătoare

Data publicării:
24112012 20sibiu-35054

Peste 1000 de persoane s-au adunat, aseară, în Piaţa Mare din Sibiu, ca să vadă spectacolul luminilor de sărbători.

Pe lângă ghirlandele şi ţurţurii luminoşi, anul acesta în Piaţa Mare din Sibiu a fost montată şi nouă instalaţie ornamentală - o copertină care acoperă aproape jumătate din centrul istoric. Atât localnicii, cât şi turiştii străini au fost impresionaţi.

„Foarte frumoase! Sunt deosebite, mai ales plasa aceasta. Nu am mai vazut până acum și zic că este ceva frumos pentru sibieni. Specific Sibiului, inovator”, consideră un localnic.„E foarte drăguţ aici. Atmosfera e uimitoare. Poţi să vezi toate luminile acestea ca în timpul Crăciunului şi chiar ne place. Ne bucurăm de toate acestea”, spune un turist belgian.

Piaţa Mare din Sibiu mai este împodobită cu opt candelabre, 100 de leduri în formă de triunghi şi aproape 2.000 de steluţe stroboscopice.

,,Am considerat în acest an că este cazul sa venim cu o noutate. Este o instalație foarte modernă, numai pe bază de leduri, arată foarte bine. Consumă foarte puțin curent și atunci putem să lăsăm luminile să ardă un pic mai mult”, a explicat primarul Klaus Johanis.

Ornamentele de Crăciun au costat aproape 100.000 de lei. Tot în centrul istoric al Sibiului va fi inaugurat, în aceste zile, şi Târgul de Crăciun, ajuns deja la a şasea ediţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri