SUTE DE ANGAJAŢI VOR FI DAŢI AFARĂ. Cirque du Soleil face disponibilizări

Data publicării:
circ-44220

Actualizare 17:50Compania Cirque du Soleil a anunţat miercuri că va suprima până la 400 de posturi - cele mai multe de la sediul său din Montréal -, din cauza ratei de schimb a dolarului canadian, a crizei economice mondiale şi a creşterii costurilor de producţie pentru spectacolele sale. Cele 400 de locuri de muncă vor fi suprimate din toate segmentele companiei şi vor fi anunţate până la sfârşitul lunii martie, potrivit lefigaro.fr.

Purtătoarea de cuvânt a Cirque du Soleil a negat existența unei crize, dar a recunoscut că 2012 a fost primul din istoria circului în care nu s-a înregistrat profit, relatează 7sur7.

Înainte de Crăciun au fost disponibilizați 50 de angajați.

Trei spectacole nu au mers atât de bine, din diverse motive, a spus purtătoarea de cuvânt.

Ea a declarat că modelul de afaceri al Cirque du Soleil a evoluat mult în ultimii cinci ani, dar unii parteneri din Las Vegas nu mai sunt disponibili pentru a participa la acoperirea costurilor de producție, iar acum sunt căutați alții.

Cirque du Soleil vrea reducerea drastică a costurilor, care reprezintă circa 50 de milioane de dolari pe producție, urmând să se ajungă la 25-30 de milioane.

Trupa fondată în 1984 de Guy Laliberté, din Quebec, are în prezent 5.000 de angajați în întreaga lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri