TURISM. Casablanca, un oraş între modern şi vechi și mare nod comercial al Africii

Data publicării:
the-busy-beach-casablanca-morocco 1152 12815613412-tpfil02aw-17412

Centrul metropolei este locul unde oraşul modern se întâlneşte cu Medina, oraşul vechi. Din piaţa numită a Naţiunilor Unite, străzile pornesc precum razele soarelui. Nu trebuie să rataţi Palatul Mohamed al cincilea, una dintre cele mai bune reprezentări ale arhitecturii coloniale franceze. Clădirea este situată în centrul oraşului şi adăposteşte Poşta, Palatul Justiţiei, Prefectura, Consulatul Francez şi Banca Naţională.

Şi moscheea Hassan al II-lea se află pe lista locurilor ce merită văzute. Se află pe ţărmul mării, dincolo de Medina şi domină întregul oraş Casablanca, fiind a treia moschee ca mărime din lume.

În plimbările făcute, trebuie să ajungeţi pe bulevardul La Corniche, care şerpuieşte pe malul oceanului, fiind una dintre cele mai importante artere comerciale, dar şi de disctracţie din Casablanca.

Şi nu în ultimul rând, o vizită în Medina - oraşul vechi vă va face să uitaţi pentru câteva ore de civilizaţia occidentală. Cu case mici neschimbate de trecerea timpului, cu străduţe întortocheate şi înguste, Medina are o frumuseţe aparte care vă va fermeca. Veţi găsi aici produse tradiţionale, pe care dacă vreţi să le cumpăraţi, nu uitaţi să negociaţi la sânge preţul lor.

Puteţi încheia o zi plină de plimbări într-un restaurant, savurând delicioasele mâncăruri marocane în timp ce urmăriţi spectacole de muzică şi dans sau puteţi merge chiar într-un club.

Cea mai simplă modalitate de a ajunge în oraşul de pe malul Atlanticului este cu avionul. Pentru un bilet dus-întors veţi plăti cel puţin 366 de euro, dacă alegeţi o cursă cu mai multe escale. În cazul în care vreţi să ajungeţi mai repede la destinaţie, veţi achita cel puţin 2.000 de euro pentru un zbor Bucureşti - Casablanca cu o escală.

Odată ajunşi în oraşul din vestul Marocului, aveţi la dispoziţie sute de hoteluri dintre care să alegeţi. O cameră de trei stele vă poate costa între 49 şi 96 de euro, iar una de patru stele între 79 şi 130 de euro. Pentru o cameră la un hotel de cinci stele, veţi scoate din buzunar între 128 şi 225 de euro.

Casablanca se bucură tot timpul anului de o climă blândă, cu temperaturi ce nu coboară sub 13 grade Celsius. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri