Sari la conținut

VIDEO. Primarul Timişoarei, înrobit de muzică

Primarul Timișoarei este pasionat de muzică încă din copilărie. Dacă la grădiniță dirija corul de copii, în liceu a avut o formație rock numită Antares.

În acea perioadă am dedicat timp mai mult, după aceea, din ce în ce mai puțin și a rămas așa ca o neîmplinire și, când prind ocazia, mai aloc timp și pentru această pasiune”, spune primarul.

Concediile par a fi momentele care îl inspiră pe primar. Anul trecut când a fost în Ibiza a lansat piesa „Ca marea”, care a strâns 14.000 de vizualizări pe YouTube. Anul acesta a compus în Sardinia o altă melodie - „Suntem ca norii”.

Dacă sunt ascultate cu atenție și receptate așa cum trebuie atunci se poate simți în ele o seninătate a curgerii, care are o reflectare în modul în care eu înțeleg și trăiesc”, spune Nicolae Robu.

Nu toţi alegătorii lui ştiu care este talentul ascuns al primarului. Oamenii au fost însă plăcut surprinși de creațiile edilului.

Deci mie chiar mi-au plăcut, în varianta că domnul primar face asta din hobby și oricum dă dovadă de sensibilitate, cam ca toți artiștii”, a apreciat Marius Cîrna, profesor de muzică.

Nicolae Robu are planuri mari pentru viitor. Din cele 30 de compoziții a făcut o selecție pentru că vrea să scoată un album.

Am și selecția făcută cu 13 piese care totalizează 72 de minute, dar trebuie timp pentru asta. Partea instrumentală, negativul cum se spune, o am finalizată și compozițiile vocale sunt toate făcute”, a adăugat Nicolae Robu.

Pentru două din piesele sale, Nicolae Robu va folosi versuri ale unor autori renumiți precum P.B. Shelley sau Eusebiu Camilar.