Globurile de Aur 2018. Lista câștigătorilor

Statuetă Globurile de Aur
Globurile de Aur, în centrul unui scandal imens. Foto: Gulliver/ Getty Images

Gala Globurilor de Aur 2018, ajunsă la a 75-a ediție, este prima mare ceremonie care are loc la Hollywood de la declanşarea scandalului care l-a avut în centru pe producătorul Harvey Weinstein şi în urma căruia mai mulţi cineaşti au fost acuzaţi de hărţuire, abuz şi agresiune sexuală.

71st Annual Golden Globe Awards Nominations
Foto: Gulliver/ Getty Images

ACTUALIZARE. Prezentatorul Seth Meyers a dat startul, duminică seara, la Los Angeles, galei de decernare a Globurilor de Aur, o ceremonie marcată de scandalul sexual de la Hollywood declanșat odată cu dezvăluirea comportamentului reprobabil pe care ani de zile l-a avut celebrul producător Harvey Weinstein. 

„Ne aflăm în 2018, marijuana este în cele din urmă autorizată, iar hărţuirea sexuală nu mai este. Va fi un an bun”, a spus prezentatorul Seth Meyers.

Citiți și: FOTO. Toți artiștii au purtat negru la Globurile de Aur 2018, cu excepția unei actrițe, care s-a îmbrăcat în roșu

75th Annual Golden Globe Awards - Press Room
Guillermo del Toro Foto: Guliver/GettyImages

Așa cum era de așteptat, Guillermo del Toro a primit duminică seară, în cadrul celei de a 75-a ediţii a Globurilor de Aur, premiul pentru cel mai bun regizor pentru filmul „The Shape of Water”. Povestea de dragoste fantastică dintre o femeie mută și solitară şi un monstru reptilian a primit un Glob de Aur şi pentru coloana sa sonoră, care i-a fost decernat compozitorului francez Alexandre Desplat.

Regizorul a concurat la această categorie importantă cu nume mari precum Martin McDonagh („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”), Christopher Nolan („Dunkirk”), Ridley Scott („All the Money in the World”) şi Steven Spielberg („The Post”).

Guillermo del Toro a ratat însă premiul și pentru cel mai bun scenariu, la care fusese de asemenea nominalizat, dar care i-a fost acordat lui Martin McDonagh pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

75th Annual Golden Globe Awards - Press Room
Martin McDonagh, Sam Rockwell, Frances McDormand, Graham Broadbent și Peter Czernin (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) Foto: Guliver/Getty Images

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a fost recompensat cu Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria dramă şi a devenit, alături de serialul TV „Little Big Lies”, câştigătorul serii, cu nu mai puţin de patru statuete. Pelicula regizată de Martin McDonagh a concurat la această categorie cu „Call Me By Your Name”, „Dunkirk”, „The Post” şi „The Shape of Water”.  Filmul a mai primit trei statuete, decernate actorilor Frances McDormand (rol principal feminin într-o dramă), Sam Rockwell (rol secundar masculin) şi lui Martin McDonagh pentru scenariu.

75th Annual Golden Globe Awards - Press Room
Gary Oldman Foto: Guliver/Getty Images

Britanicul Gary Oldman a primit duminică, în cadrul celei de a 75-a ediţii a Globurilor de Aur, premiul pentru cel mai bun actor într-o dramă pentru rolul din „Darkest Hour”, iar Frances McDormand a și-a adjudecat premiul pentru cea mai bună actriţă într-o dramă.

 „Lady Bird” a fost considerat cel mai bun film la categoria comedie sau musical. Pelicula regizată de Greta Gerwig a concurat la această categorie cu „The Disaster Artist”, „Get Out”, „The Greatest Showman” şi „I, Tonya”.

Saoirse Ronan (Foto: Guliver/GettyImages) a primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film musical sau comedie. Actriţa a avut o concurenţă serioasă la această categorie, în care au mai fost nominalizate actriţele Judi Dench („Victoria & Abdul”), Helen Mirren („The Leisure Seeker”), Margot Robbie („I, Tonya”) şi Emma Stone („Battle of the Sexes”).

Actorul James Franco obținut premiul pentru cel mai bun actor într-un film comedie sau musical, pentru rolul din „The Disaster Artist”, unde a concurat cu Steve Carell („Battle of the Sexes”), Ansel Elgort („Baby Driver”), Hugh Jackman („The Greatest Showman”) şi Daniel Kaluuya („Get Out”). „The Disaster Artist” relatează epopeea unui film ratat de la Hollywood, în care actorul joacă alături de fratele său Dave şi de Seth Rogen. Pelicula spune povestea turnării filmului „The Room” de Tommy Wiseau, căruia James Franco i-a mulţumit când a primit premiul şi care l-a însoţit pe scenă. „Sunt încântat să împart acest moment cu el astăzi”, a spus Franco, regizorul şi totodată actorul principal din „The Disaster Artist”.

Nicole Kidman a câştigat primul Glob de Aur al serii, fiind considerată cea mai bună actriţă într-un miniserial sau film de televiziune pentru rolul său din „Big Little Lies”, în care joacă rolul unei femei bătute de soţul ei. Ea a avut cuvinte de laudă pentru colega sa de platou şi totodată coproducătoara miniserialului, Reese Witherspoon. „Wow, puterea femeilor!”, a spus Kidman după ce a primit al patrulea Glob de Aur al carierei.

„Big Little Lies”  a dominat, de altfel, competiţia. După ce Nicole Kidman a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă într-un miniserial sau film de televiziune,  Laura Dern şi Alexander Skarsgard au primit distincţiile pentru cea mai bună actriţă în rol secundar şi respectiv cel mai bun actor secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune.

În cele din urmă, însăși producţia „Big Little Lies” a primit premiul pentru cel mai bun miniserial sau film de televiziune.

Sam Rockwell a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din producţia „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Este primul Glob de Aur pentru tânărul actor.

Serialul „The Handmaid's Tale, care spune povestea unei lumi distopice în care femeile fertile devin sclave sexuale, a câştigat duminică seară Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic. Serialul a concurat la această categorie cu „The Crown”, „Game of Thrones”, „Stranger Things” şi „This Is Us”. 

Elisabeth Moss a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramatic, pentru rolul ei din „The Handmaid's Tale”.

75th Annual Golden Globe Awards - Press Room
Foto: Guliver/Getty Images

Globul de Aur pentru cel mai bun actor principal într-un serial dramatic a fost primit de Sterling K. Brown, pentru rolul din „This Is Us”.

„The Marvelous Mrs. Maisel” a fost considerat cel mai bun serial de comedie sau muzical. 

Official Viewing And After Party Of The Golden Globe Awards Hosted By The Hollywood Foreign Press Association
Rachel Brosnahan Foto: Guliver/Getty Images

La rândul ei, actriţa Rachel Brosnahan a primit Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un serial de comedie sau musical pentru rolul ei din „The Marvelous Mrs. Maisel”.

 Aziz Ansari a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie sau muzical pentru rolul din „Master of None”.

Allison Janney a primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru rolul ei din „I, Tonya”, un film despre viaţa controversatei patinatoare, devenită campioană olimpică, Tonya Harding. La această categorie au mai concurat actriţele Mary J. Blige („Mudbound”), Hong Chau („Downsizing”), Laurie Metcalf („Lady Bird”) şi Octavia Spencer („The Shape of Water”).

Coproducţia franco-germană „In the Fade”, regizată de Fatih Akin, a fost considerat de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood cel mai bun film străin.  Pelicula a mai concurat la această categorie cu filmele „First They Killed My Father”(Cambodgia), regizat de Angelina Jolie, „Loveless” (Rusia), „A Fantastic Woman” (Chile) şi „The Square” (Germania-Franţa-Suedia).

Filmul, în care rolul principal este deţinut de Diane Kruger, este povestea unei femei care încearcă să se răzbune după moartea soţului ei kurd şi a fiului ei într-un atac cu bombă al unor neonazişti. Actriţa germană a fost deja recompensată cu premiul de interpretare feminină la Cannes pentru rolul ei din acest thriller.

Regizorul Akin, fiu al unor imigranţi turci, i-a mulţumit lui Diane Kruger în discursul său festiv, afirmând că actriţa merită acest premiu.

Producţia „Coco” a primit duminică seară, în cadrul celei de a 75-a ediţii a Globurilor de Aur decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood, premiul pentru cel mai bun film de animaţie.  „Coco” a ratat însă trofeul pentru cel mai bun cântec original („Remember Me”), care a fost primit de „This Is Me”.

Citiți și:  Globurile de Aur 2018. Reacția lui Hugh Jackman, când a pierdut la categoria la care era nominalizat

LISTA COMPLETĂ A CÂȘTIGĂTORILOR LA GLOBURILE DE AUR 2018

Iată cele 25 de premii decernate în cadrul galei de duminică seară de la Beverly Hilton Hotel.
Cel mai bun film categoria dramă: "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"
Cel mai bun film categoria musical sau comedie: "Lady Bird"
Cea mai bună actriţă într-o dramă: Frances McDormand ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri")
Cel mai bun actor într-o dramă: Gary Oldman ("Darkest Hour")
Cea mai buna actriţă într-un film musical sau comedie: Saoirse Ronan ("Lady Bird")
Cel mai bun actor într-un film musical sau comedie: James Franco ("The Disaster Artist")
Cel mai bun regizor: Guillermo del Toro ("The Shape of Water")
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Allison Janney ("I, Tonya")
Cel mai bun actor în rol secundar: Sam Rockwell ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri")
Cel mai bun scenariu: Martin McDonagh ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri")
Cel mai bun film de animaţie: "Coco"
Cel mai bun film într-o limbă străină: "In the Fade" (Germania-Franţa)
Cea mai bună coloană sonoră originală: Alexandre Desplat("The Shape of Water")
Cel mai bun cântec original: "This Is Me" (The Greatest Showman)
Cel mai bun serial de televiziune categoria dramă: "The Handmaid's Tale"
Cel mai bun serial de televiziune categoria musical sau comedie: "The Marvelous Mrs. Maisel"
Cel mai bun miniserial sau film de televiziune: "Big Little Lies"
Cea mai bună actriţă într-un miniserial sau film de televiziune: Nicole Kidman ("Big Little Lies")
Cel mai bun actor într-un miniserial sau film de televiziune: Ewan McGregor ("Fargo")
Cea mai buna actriţă într-un serial de televiziune dramatic: Elisabeth Moss ("The Handmaid's Tale")
Cel mai bun actor într-un serial de televiziune dramatic: Sterling K. Brown ("This Is Us")
Cea mai buna actriţă într-un serial de televiziune musical sau comedie: Rachel Brosnahan ("The Marvelous Mrs. Maisel")
Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical sau comedie: Aziz Ansari ("Master of None")
Cea mai buna actriţă în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Laura Dern ("Big Little Lies")
Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Alexander Skarsgard ("Big Little Lies")

Oprah, prima femeie de culoare care primește un Glob de Aur pentru întreaga activitate

75th Annual Golden Globe Awards - Press Room
Oprah Winfrey Foto: Guliver/Getty Images

Oprah Winfrey a devenit duminică seară prima femeie de culoare care a primit un Glob de Aur pentru întreaga activitate, prilej cu care a rostit un discurs pasionat de susţinere a celor care au denunţat comportamentul sexual inadecvat de la Hollywood şi nu numai, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Actriţă, producătoare de filme şi de televiziune şi managerul propriului post de televiziune (OWN), Winfrey, 63 de ani, a fost răsplătită pentru faptul că este un model pentru femei şi o persoană care a promovat personaje feminine puternice.

Oprah Winfrey, care la fel ca cele mai multe dintre participantele la gală a purtat o rochie neagră în semn de solidaritate cu victimele comportamentului sexual neadecvat, a fost prima femeie de culoare care a primit premiul Cecil B. De Mille, alăturându-se unor personalităţi precum Meryl Streep, Steven Spielberg, Barbra Streisand şi Sophia Loren.

Winfrey s-a folosit de discursul său de mulţumire pentru a elogia femeile care şi-au împărtăşit poveştile lor privind hărţuirea sexuală şi abuzurile suferite, afirmând că „o nouă zi este la orizont” pentru fete şi femei.

Ea a reamintit că a fost inspirată în copilărie de laureatul premiului Cecil B. DeMille Sidney Poitier, primul actor de culoare care a câştigat un Oscar pentru cel mai bun actor.

Oprah Winfrey a produs şi a jucat în 2014 în filmul despre mişcarea pentru drepturi civile „Selma” şi în 2017 în „The Immortal Life of Henrietta Lacks”. Ea a fost nominalizată la Oscar în 1986 pentru rolul ei din „The Color Purple”, pe care mai târziu l-a finanţat ca musical.


Gala Globurilor de Aur de anul acesta, care are loc duminică seară la Los Angeles, va sta sub semnul scandalului sexual izbucnit la Hollywood în ultimele luni, cu discursuri care vor condamna hărţuirea, cu vedetele care vor purta ţinute negre, în semn de protest faţă de comportamentul neadecvat şi față de inegalitatea de gen, relatează News.ro.

Sute de actori şi actriţe au anunţat că vor purta ţinute negre, în semn de protest faţă de comportamentul neadecvat şi de inegalitatea de gen, vor purta şi insigne pe care va fi scris „Time’s Up”, iar discursurile de acceptare a trofeelor, precum şi cel introductiv al gazdei Seth Meyers este de aşteptat să se concentreze pe această problemă.

Meyers a confirmat că va face referire în discursul său la problema hărţuirii sexuale de la Hollywood. El a precizat pentru The Hollywood Reporter că a discutat cu mai multe femei, inclusiv cu soţia sa, despre modul de abordare al acestei probleme. „Cu toţii am fost de acord că este o ocazie să fie spuse anumite lucruri pe care nu le-ai putut afirma în anii trecuţi”, a mărturisit Seth Meyers.

Fostul producător Harvey Weinstein este acuzat de peste o sută de actriţe şi foste colaboratoare de abuzuri mergând de la hărţuire sexuală şi până la viol. De la începutul scandalului, în octombrie anul trecut, o serie de mari nume de la Hollywood - precum Kevin Spacey, Brett Ratner, Dustin Hoffman, John Lasseter sau Jeffrey Tambor - au fost vizate de acuzații de abuzuri sexuale şi au fost înlăturate brutal de pe piedestalul pe care se aflau. Mai multe dintre aceste celebrităţi fac obiectul unor anchete, dar niciuna dintre ele nu a fost arestată.

Vor veni la fel de multe staruri ca de obicei duminică seară în Beverly Hills, unde se derulează gala, dar atmosfera ar urma să fie mai puţin festivă decât de obicei, într-un moment în care întreaga industrie a divertismentului trece printr-o introspecţie, scrie France Presse, preluată de Agerpres. Însă, în pofida tuturor acestor lucruri, gala de decernare a Globurilor de Aur este o seară de multe ori mai distractivă şi mai festivă decât ceremonia Oscarurilor.

Ceremonia va fi difuzată în direct pe postul NBC începând cu ora 17:00 (01:00 GMT, 3:00, ora României), iar defilarea starurilor pe covorul roşu va fi transmisă în streaming pe Facebook începând de la ora locală 15:00, pe pagina Globurilor de Aur. 

Red Carpet Rollout for the 75th Golden Globe Awards
Foto: goldenglobes.com

PRODUCȚIILE CU CELE MAI MULTE NOMINALIZĂRI LA GLOBURILE DE AUR 2018

Gala de la hotelul Beverly Hilton este considerată un indicator pentru Oscaruri, chiar dacă Globurile de Aur, decernate de circa 90 de jurnalişti din Asociaţia presei străine de la Hollywood (HFPA), reprezintă un barometru mai puţin fiabil decât alte premii decernate de profesioniştii din domeniu precum SAG sau DGA, sindicatul actorilor şi respectiv cel al regizorilor.

În total, 25 de premii vor fi acordate duminică: 14 pentru filme de marele ecran şi 11 pentru producţii de televiziune.

Lungmetrajul „The Shape of Water” al lui Guillermo del Toro a obţinut cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur: 7, inclusiv la categoria „cel mai bun film”. Filmul premiat în 2017 cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneția, are nominalizări și pentru „cel mai bun regizor” şi „cea mai bună actriţă” (Sally Hawkins).

Serialul „Big Little Lies” conduce între producţiile de gen, cu şase nominalizări. Acelaşi număr de nominalizări l-au primit „The Post” al lui Steven Spielberg, inclusiv la categoriile „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun actor” (Tom Hanks) şi „cea mai bună actriţă” (Meryl Streep), şi „Three Billboards outside Eddibg, Missouri”, regizat de Martin McDonagh.

Filmul horror şi de satiră socială „Get Out” este unul dintre favoriţii la categoria comedie, în timp ce la categoria drame, în afară de „The Shape of Water”, se remarcă „The Post” sau „Dunkirk”.

„The Shape of Water” - un hibrid între „Beauty and the Beast” şi „E.T.” - el a intrat în graţiile criticilor datorită „pedigriului” regizorului său foarte respectat, Guillermo del Toro, notează AFP. Potrivit Screen Rant, filmul este şi un omagiu adus vârstei de aur de la Hollywood, cu scene de step şi o atmosferă de film noir.

Totuşi, scrie DPA, competiţia ar putea fi dură la categoria dramă, unde mai sunt nominalizate „The Post”, filmul lui Steven Spielberg despre prima femeie din fruntea unui ziar american major (Meryl Streep), şi „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, care spune povestea unei mame (Frances McDormand) care intră într-un conflict public cu poliţia locală după uciderea fiicei sale.

Christopher Plummer, la 89 de ani, se numără printre nominalizaţii la categoria „cel mai bun actor într-o dramă”, pentru rolul din filmul „All the Money in the World” al lui Ridley Scott, rol care a fost iniţial jucat de Kevin Spacey (înlăturat din distribuţie după ce mai multe acuzaţii au fost făcute la adresa lui).

Britanicele Helen Mirren şi Judi Dench sunt candidate la categoria „cea mai bună actriţă într-o comedie sau musical” - pentru „The Leisure Seeker” şi „Victoria and Abdul” -, alături de Margot Robbie („I, Tonya”), Saoirse Ronan („Lady Bird”) şi Emma Stone („The Battle of the Sexes”).

În ceea ce îi priveşte pe actori, Gary Oldman este un candidat posibil câştigător, pentru rolul Winston Churchill din drama „Darkest Hour”. El concurează cu Timothee Chalamet („Call Me By Your Name”), Daniel Day-Lewis („Phantom Thread”), Tom Hanks („The Post”) şi Denzel Washington („Roman J Israel, Esq”).

Nicole Kidman şi Robert De Niro se numără printre nominalizaţii la categoriile ce vizează producţiile de televiziune

Kidman şi Reese Witherspoon sunt nominalizate la categoria „cea mai bună actriţă într-o mini-serie” pentru rolurile din „Big Little Lies”, iar De Niro la categoria „cel mai bun actor”, pentru rolul din filmul de televiziune „The Wizard of Lies”. La aceeaşi categorie concurează Jude Law („The Young Pope”) şi Geoffrey Rush („Genius”). Lista este completată de Ewan McGregor, pentru „Fargo”, şi Kyle McLachlan, pentru „Twin Peaks”.

Kidman şi Witherspoon concurează cu Jessica Biel, nominalizată pentru rolul din „The Sinner”, Jessica Lange şi Susan Sarandon, nominalizate pentru rolurile din „Feud: Bette and Joan”.

La categoria cel mai bun film străin, filmul Angelinei Jolie despre genocidul din Cambodgia „First They Killed My Father”, concurează cu drama poliţistă franco-germană „In the Fade”, pelicula rusă „Loveless”, despre un cuplu înstrăinat care îşi caută fiul, producţia chiliană „A Fantastic Woman”, care relatează povestea unui cântăreţ transgen, şi satira suedeză „The Square”, în care o echipă de relaţii publice încearcă să atragă atenţia oamenilor asupra unui muzeu de artă.

În televiziune, miniserialul HBO „Big Little Lies” conduce cu şase nominalizări, urmată de „Feud: Bette and Joan”, în cursă pentru patru premii, în timp ce „The Handmaid's Tale”, „Fargo” şi „This is Us” concurează pentru trei premii.

Amanda Spears, de la GoldDerby.com, se aşteaptă ca atenţia sporită acordată violenţelor sexuale să sporească şansele lui Shailene Woodley, care joacă rolul unei mame al cărui copil s-a născut în urma unui viol în „Big Little Lies”, pentru cel mai bun rol secundar feminin.

HBO a primit cele mai multe nominalizări - 12 -, urmat de Netflix, cu 9, şi FX, cu 8.

globurile de aur covorul rosu
Foto: goldenglobes.com

LISTA COMPLETĂ A FILMELOR NOMINAIZATE LA GLOBURILE DE AUR 2018 :

Cel mai bun film categoria dramă: "Call Me By Your Name", "Dunkirk", "The Post", "Shape of Water", "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", potrivit Agerpres.

Cel mai bun film categoria musical sau comedie: "The Disaster Artist", "Get Out", "The Greatest Showman", "I, Tonya", "Lady Bird".

Cea mai bună actriță într-o dramă: Jessica Chastain ("Molly's Game"), Sally Hawkins ("The Shape of Water"), Frances McDormand ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"), Meryl Streep ("The Post"), Michelle Williams ("All the Money in the World")

Cel mai bun actor într-o dramă: Timothee Chalamet ("Call Me by Your Name"), Daniel Day-Lewis ("Phantom Thread"), Gary Oldman ("Darkest Hour"), Denzel Washington ("Roman J. Israel, Esq.")

Cea mai bună actriță într-un musical sau comedie: Judi Dench ("Victoria & Abdul"), Helen Mirren ("The Leisure Seeker"), Margot Robbie ("I, Tonya"), Saoirse Ronan ("Lady Bird"), Emma Stone ("Battle of the Sexes")

Cel mai bun actor într-un musical sau comedie: Steve Carell ("Battle of the Sexes"), Ansel Elgort ("Baby Driver"), James Franco ("The Disaster Artist"), Hugh Jackman ("The Greatest Showman"), Daniel Kaluuya ("Get Out")

Cel mai bun regizor: Guillermo del Toro ("The Shape of Water"), Martin McDonagh ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"), Christopher Nolan ("Dunkirk"), Ridley Scott ("All the Money in the World"), Steven Spielberg ("The Post")

Cea mai bună actriță în rol secundar: Mary J. Blige ("Mudbound"), Hong Chau ("Downsizing"), Allison Janney ("I, Tonya"), Laurie Metcalf ("Lady Bird"), Octavia Spencer ("The Shape of Water")

Cel mai bun actor în rol secundar: Willem Dafoe ("The Florida Project"), Armie Hammer ("Call Me By Your Name"), Richard Jenkins ("The Shape of Water"), Sam Rockwell ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"), Christopher Plummer ("All the Money in the World")

Cel mai bun scenariu: Aaron Sorkin ("Molly's Game"), Greta Gerwig ("Lady Bird"), Martin McDonagh ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"), Liz Hannah și Josh Singer ("The Post"), Guillermo del Toro și Vanessa Taylor ("The Shape of Water")

Cel mai bun film de animație: "Baby Boss", "The Breadwinner", "Coco", "Ferdinand" și "Loving Vincent".

Cel mai bun film într-o limbă străină: "First They Killed My Father" (Cambodgia), "In the Fade" (Germania-Franța), "Loveless" (Rusia), "A Fantastic Woman" (Chile), "The Suare" (Germania-Franța-Suedia)

Cea mai bună coloană sonoră originală: Alexandre Desplat ("The Shape of Water"), Jonny Greenwood ("Phantom Thread"), John Williams ("The Post"), Hans Zimmer ("Dunkirk"), Carter Burwell ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri")

Cel mai bun cântec original: "Remember Me" (Coco), "This Is Me" (The Greatest Showman), "Home" (Ferdinand), "Mighty River" (Mudbound), "The Star" (The Star)

Cel mai bun serial de televiziune categoria dramă: "The Crown", "Game of Thrones", "The Handmaid's Tale", "Stranger Things", "This Is Us"

Cel mai bun serial de televiziune categoria musical sau comedie: "Black-ish", "The Marvelous Mrs. Maisel", "Master of None", "SMILF", "Will & Grace"

Cel mai bun miniserial sau film de televiziune: "Big Little Lies", "Fargo", "Feud: Bette and Joan", "The Sinner", "Top of the Lake: China Girl"

Cea mai bună actriță într-un miniserial sau film de televiziune: Jessica Biel ("The Sinner"), Nicole Kidman și Reese Witherspoon ("Big Little Lies"), Jessica Lange și Susan Sarandon ("Feud: Bette and Joan")

Cel mai bun actor într-un miniserial sau film de televiziune: Robert De Niro ("The Wizard of Lies"), Jude Law ("The Young Pope"), Kyle MacLachlan ("Twin Peaks"), Ewan McGregor ("Fargo") și Geoffrey Rush ("Genius")

Cea mai buna actriță într-un serial de televiziune dramatic: Claire Foy ("The Crown"), Elisabeth Moss ("The Handmaid's Tale"), Caitriona Balfe ("Outlander"), Maggie Gyllenhaal ("The Deuce") Katherine Langford ("13 Reasons Why")

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune dramatic: Sterling K. Brown ("This Is Us"), Bob Odenkirk ("Better Call Saul"), Liev Schreiber ("Ray Donovan"), Jason Bateman ("Ozark"), Freddie Highmore ("The Good Doctor")

Cea mai bună actriță într-un serial de televiziune musical sau comedie: Pamela Adlon ("Better Things"), Alison Brie ("Glow"), Rachel Brosnahan ("The Marvelous Mrs. Maisel"), Issa Rae ("Insecure"), Frankie Shaw ("SMILF")

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical sau comedie: Anthony Anderson ("Black-ish"), Aziz Ansari ("Master of None"), Kevin Bacon ("I Love Dick"), William H. Macy ("Shameless"), Eric McCormack ("Will & Grace")

Cea mai buna actriță în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Laura Dern și Shailene Woodley ("Big Little Lies"), Ann Dowd ("The Handmaid's Tale"), Chrissy Metz ("This Is Us"), Michelle Pfeiffer ("The Wizard of Lies")

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: David Harbour ("Stranger Things"), Alfred Molina ("Feud: Bette and Joan"), Alexander Skarsgard ("Big Little Lies"), David Thewlis ("Fargo"), Christian Slater ("Mr. Robot").

(surse: News.ro, Agerpres)

 

Partenerii noștri
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digi24.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digi24ro, stickyCookie
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Instagram instagram.com Vezi politica de confidenţialitate
csrftoken, ds_user_id, ig_did, ig_cb, mcd, mid, rur, shbid, shbts, urlgen
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
Trimite
Vezi politica de confidențialitate