Actorul Jamie Foxx își cere scuze pentru o postare pe o rețea de socializare. Ce s-a întâmplat

Data publicării:
Jamie Foxx gros-plan 2023
Jamie Foxx la Miami Open Tennis, în martie 2023. Sursa foto: Profimedia Images

Jamie Foxx își cere scuze după ce a făcut o postare catalogată de comunitatea de pe Instagram drept antisemită. În urma reacțiilor, actorul a șters postarea și susține că nu a vrut să spună ce a înțeles lumea, ci că a fost trădat de un prieten, informează BBC.

Foxx, în vârstă de 55 de ani, a șters postarea în care scria:
„L-au ucis pe tipul ăsta pe nume Isus... ce crezi că îți vor face ție ???! #fakefriends #fakelove”

Unii utilizatori ai rețelelor sociale au spus că postarea lui Foxx reflectă o credință antisemită, aceea că evreii sunt responsabili în mod colectiv pentru moartea lui Isus Hristos.

Biserica Romano-Catolică a repudiat oficial ideea în 1965.

Sâmbătă, Foxx s-a adresat criticilor într-o nouă postare pe Instagram, care spunea:
„Vreau să-mi cer scuze comunității evreiești și tuturor celor care au fost jigniți de postarea mea. Știu acum că alegerea cuvintelor mele a provocat jignire și îmi pare rău. Aceasta nu a fost niciodată intenția mea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


„Pentru a clarifica, am fost trădat de un prieten fals și la asta am vrut să spun cu „ei” nu mai mult”, a spus vedeta Ray într-o postare pe Instagram.

Mai mulți oameni au venit în apărarea lui Foxx, unii spunând că se referă la o expresie folosită în mod obișnuit în comunitatea de culoare, transmite NBC News.

„Orice persoană de culoare care crește în sud vă va spune că Jamie Foxx nu se referea la evrei. „Au ucis/au mințit/au vorbit despre Isus” înseamnă pur și simplu „Dacă Isus poate fi trădat, și tu poți”. El a vrut cu adevărat să spună prieteni falși/oameni falși. Atât de repede de ajuns, este ridicol", a scris un utilizator pe Twitter.

"Jamie Foxx este o persoană decentă, așa că, desigur, și-a cerut scuze pentru că ar putea ofensa oameni. Dar cu siguranță a fost interpretat greșit în cel mai neglijent mod posibil, de parcă era hashtag-ul „prieteni falși” vizibil doar pentru unii oameni?” a mai postat pe Twitter. „Am citit postarea inițială a lui Jamie Foxx și m-am întrebat ce prieteni falși i-au făcut greșit. Asta e tot”, a scris cineva într-un alt tweet.

Jennifer Aniston s-a confruntat și ea cu critici după ce a dat o inimioară postării inițiale a lui Foxx înainte de a fi ștearsă. Actrița din Friends a dat și ea apoi o declarație pe Instagram, spunând că nu sprijină nicio formă de antisemitism.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri