Aventura unui cuplu de români care pleacă în luna de miere pe bicicletă, cu destinația Australia: „Bugetul este undeva la 100 de lei pe zi”

Data actualizării: Data publicării:
luna de miere

România, Turcia, Iran, Indonezia, Australia - așa arată, pe scurt, traseul unei veritabile luni de miere. Doar că nu va dura numai 30 de zile, iar distanțele nu vor fi parcurse cu mașina sau avionul.  Este călătoria gândită de 2 tineri căsătoriți, pasionați de biciclete. Au pornit astăzi din Deva, cu destinația Australia și speră ca, în 500 de zile, să se poată întoarce, după ce au parcurs pe 2 roți traseul propus de peste 20 de mii de km. 

Punctul zero al călătoriei celor 2 tineri a fost centrul vechi al Devei. Aici vor să revină după 500 de zile și după zeci de mii de km parcurși pe bicicletă. Sunt nerăbdători să își împlinească un vis vechi pentru care s-au antrenat chiar și peste 100 de km zilnic.

”La început a fost visul lui Dimitri, să meargă în Australia, mi-a spus despre el, am început și eu să merg cu bicicleta, l-am urmat, mă duc cu el”, a spus Tamu Bocan

”Expediția noastră este planificată pentru 500 de zile. Intrăm în Bulgaria după Bulgaria va veni Turcia, după Turcia Iran, Pakistan, India, Thailanda, Cambodgia, Laos, Vietnam, intrăm iarăși în Thailanda, Malayesia, Indonesia și luăm un avion până în Australia”, a spus Dimitri Bocan.

Tamu și Dimitri s-au cunoscut în Anglia și s-au căsătorit în această vară la Deva. Au decis ca luna lor de miere să fie cu adevărat una de neuitat. Plecarea spre Australia i-a impresionat mai mult pe cei lăsați acasă, pe părinții și pe prietenii lor.

”O parte din mine e foarte mândră și foarte fericită și îmi dau seama că trebuie să își urmeze visul pe de altă parte o să stau cu temeri și cu emoții, probabil vo fi zile în care nu vom putea comunica”, a spus Daciana Chiriliuc, mama lui Dimitri.

”Sunt foarte mândru de prietenul meu Dimi și de Tamu, le urez mult succes cât mai mulți km fără probleme, fără mușcături de țânțari sau alte insecte. Mă bucur pentru ei și sper să-i revăd în 500 de zile”, a declarat Paul, prieten.

Tamu și Dimitri și-au dat demisiile de la locul de muncă. Nu exclud varianta de a se stabili într-o țară în care se vor simți ca acasă.

”Bugetul este undeva la 100 de lei pe zi, 100, 150 de lei pe zi, mai avem niște bani de probleme mecanice, niște bani de avion și așa mai departe, dar noi sperăm să ne descurcăm”, a spus Dimitri Bocan.

Nu se pot despărți de România fără o vizită la marea Neagră. Astfel că, înainte de ieșirea din țară, Tamu și Dimitri vor petrece 2 sau 3 zile la Vama Veche.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri