ANM a emis încă un cod portocaliu. Frig, ninsori și vânt în mai multe județe

Data actualizării: Data publicării:
femeie cu umbrela pe ninsoare
Meteorologii au emis două avertismente cod galben și unul portocaliu. Foto: Simion Tataru/ Inquam Photos

Meteorologii au emis două coduri galbene - unul de intensificări ale vântului în Dobrogea și estul Munteniei și unul de ninsori și strat de zăpadă în Moldova, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali – precum și un cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și strat consistent de zăpadă în județele Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău. Avertismentul din urmă este valabil până joi la ora 14:00. 

Administrația Națională de Meteorologie transmite că în intervalul 05 aprilie, ora 10:00 – 08 aprilie, ora 10:00 vremea va fi deosebit de rece, predominând ninsori și intensificări ale vântului în nordul, nord-estul, estul și sud-estul țării. 

„Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte”, potrivit ANM. 

COD GALBEN Interval de valabilitate: 05 aprilie, ora 10 – 05 aprilie, ora 23 Fenomene vizate: intensificări ale vântului 

„Vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h”, potrivit ANM.  

COD GALBEN Interval de valabilitate: 05 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 14 Fenomene vizate: predominant ninsori și strat de zăpadă 

„În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20...25 l/mp”, transmit meteorologii. 

COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 05 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 14 Fenomene vizate: ninsori abundente, viscol și strat consistent de zăpadă Zone afectate: județele Botoșani, Iași, Vaslui și zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău 

„În județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55...75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp”, conform sursei citate.

Vezi și VIDEO A doua zi de Cod portocaliu în România. Ninsorile de primava au blocat drumurile

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri