Sari la conținut

Meteo. Temperaturile scad cu 10 grade în 24 de ore

ANM a transmis o informare meteo de ploi, intensificări ale vântului și vreme rece începând de duminică seară până marți dimineață în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Ploi getty 17.08

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Veşti deloc bune de la meteorologi, pentru săptămâna care urmează: De duminică seară, vremea se răceşte foarte mult iar ploile vor pune stăpânire pe sudul şi sud-estul ţării. Dacă duminică au fost 22-23 de grade celsius în Capitală, luni nu vor fi mai mult de 11. În plus, de miercuri, la munte şi în zonele mai înalte, o să înceapă să ningă.

În intervalul 16 aprilie, ora 22 - 18 aprilie, ora 10, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.500 m, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
În regiunile extracarpatice vremea se va răci accentuat devenind rece pentru această dată, iar vântul se va intensifica treptat cu precădere în sud-est, unde rafalele vor depăși 50...55 km/h.