METEO. Cum va fi vremea vineri, 7 februarie 2020

Data publicării:
Ninsoare în București.
Ninsoare în București. Foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Ninsorile au făcut deja probleme în mai multe regiuni din țară, iar în orele următoare intră în vigoare o nouă atenționare cod galben de viscol.

Vineri, 7 februarie 2020, va ninge slab în centrul și în sud-estul țării, în timp ce în restul teritoriului vor fi doar fulguieli izolate.

La munte, vântul va sufla cu viteze de peste 70 km/h și va viscoli ninsoarea. Acesta va fi intens și în est și în sud-est, unde rafalele vor atinge 55 km/h.

Maximele vor fi cuprinse între minus 2 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei și 9 grade în nordul Olteniei.

Vremea în București

La noapte, în Capitală, va fulgui din când în când, iar vântul va sufla cu viteze de până la 35 km/h.

Minima va fi de minus 6 grade Celsius în zona periferică.

Vineri după-amiază, ninsoarea se va intensifica și se vor mai depune câțiva centimetri de zăpadă. Temperatura nu va trece de 5 grade Celsius, vântul va fi activ, iar presiunea atmosferică va fi în creștere.

Cum va fi vremea în weekend

În weekend, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar nopțile și diminețile vor fi geroase, cu temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius în depresiuni.

Vântul va fi în continuare alert la altitudini mari și în sud-estul țării.

Luni, temperaturile vor fi în creștere, iar precipitațiile vor reveni în cea mai mare parte a țării. La munte, vor cădea ninsori și lapoviță.

Vremea în weekend la București

Sâmbătă, vremea va deveni foarte rece în special, noaptea. Apoi, de duminică, se va încălzi treptat, astfel că la începutul săptămânii viitoare, atmosfera va fi însorită, cu temperaturi de până la 9 grade Celsius. Tot atunci, vor cădea ploi slabe după orele serii.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri