Sari la conținut

METEO. Vremea se încălzește neobișnuit de mult în weekend. HARTA temperaturilor pe regiuni

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Vremea se va încălzi brusc, în toată țara, iar temperaturile vor atinge chiar și 20 de grade în acest weekend, în partea de sud a României. Încălzirea vremii este determinată de intrarea pe teritoriul țării a unei mase de aer cald dinspre Marea Mediterană, ceea ce va face ca temperaturile să depășească 10 grade Celsius în aproape toate regiunile. 

Prognoza meteo pentru lunile martie - mai 2018

„Ziua e tot mai lungă și transportul de aer cald din sudul continentului determină o încălzire accentuată. Zilele trecute, circulația aerului era dinspre nord, din campia Rusă. Modificându-se circulația, ajunge la noi o masă mai caldă. Așteptăm valori mai ridicate. În weekend, peste 10 grade în mare parte din țară, în sud chiar și 20, inclusiv în zona București va fi 15-16 grade Celsius.

Anul trecut, în aprilie a nins, strat de zăpadă, chiar viscol. Nu se poate exclude nimic. În martie și aprilie sunt intervale cu îngheț și brumă, nu excludem. Deocamdată, până cel puțin la mijloc acestei luni, temperaturile ar trebui să rămână peste 10 grade, după-amiaza. Nopti cu temperaturi plăcute, pozitive în mare parte.

La munte, în zone joase, o să plouă puțin azi, în special în Munții Banatului, Apuseni, Meridionali. Vineri, sâmbătă, doar pe arii restrânse ploi și lapoviță în Orientali. 11-12 martie ar aduce mai multe precipitații. Pe creste, avem lapoviță și ninsoare”, a declarat la Digi24 meteorologul ANM Meda Andrei.

Pe aceeași temă