Prognoza meteo pentru marți, 14 mai. Ploi cu tunete și fulgere în mare parte din țară

Data publicării:
bucuresteni in ploaie tramvai umbrela
Prognoza ANM pentru marți, 14 mai. Ploile în toată țara. FOTO: Shutterstock

Meteorologii ANM anunță că furtunile vor cuprinde, marți, 14 mai, cea mai mare parte a ţării.

Vremea va fi instabilă pe 14 mai. Pe parcursul zilei, se vor semnala averse, descărcări electrice, căderi de grindină şi intensificări ale vântului, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp în sud-vest, în centru şi în nord. Izolat, în zona deluroasă şi montană din Banat şi din Oltenia, se vor acumula peste 30 de litri de apă/mp. La munte, vântul va avea viteze de 70...80 km/h, iar în regiunile sudice şi centrale vor fi rafale de 45...55 km/h.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În zilele următoare, vor fi înnorări accentuate, ploi cu tunete şi fulgere, grindină şi vânt intens, în majoritatea regiunilor. La deal şi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

Vântul va avea intensificări pe creste, dar şi prin regiunile sudice, estice şi centrale. De vineri, aversele cu descărcări electrice, vor mai apărea doar pe arii restrânse.

Prognoza meteo pentru marți, 14 mai, în București

În Capitală, pe parcursul zilei, norii vor aduce ploi de scurtă durată, posibil însoţite de tunete şi fulgere. Temperaturile vor reuşi totuşi să ajungă la 22 de grade Celsius.

Vântul va sufla moderat, iar presiunea aerului va scădea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri