Prognoza meteo pentru ziua de luni, 6 mai 2019. Vremea se schimbă dramatic în orele care urmează: ce temperaturi vor fi marți

Data publicării:
meteo romania

Toată ţara se află sub alertă de furtuni până miercuri dimineaţă. Totodată este posibil să crească riscul de inundaţii, iar temperaturile vor scădea vertiginos. 

Săptămâna începe cu ploi însoţite de tunete, de fulgere şi de grindină în toate zonele ţării. Fenomenele vor avea intensitate mai mare în centru, în sud şi în est. Cantităţile de apă vor ajunge, izolat, chiar şi la 60 l/mp, aşa că va creşte riscul de inundaţii. Totodată, la munte vântul va sufla cu putere, iar după lăsarea nopţii pe creste va ninge viscolit. În schimb, temperaturile vor fi plăcute.

Prognoza meteo pentru următoarele patru zile

Marți, vremea se va răci accentuat în toată ţara, iar maximele nu vor mai trece de 17 grade Celsius. Atmosfera va continua să fie instabilă, iar prin Moldova, Transilvania şi la munte se vor mai aduna 20-30 de litri de apă pe metru pătrat. De miercuri soarele va apărea în majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor începe să crească. Apoi, joi, norii se vor aduna din nou în vest, în centru şi în sud şi vor reapărea averse cu tunete şi fulgere.

Prognoza meteo pentru București

În Bucureşti va ploua din când în când sub formă de aversă. Este posibil ca, izolat, să se strângă 25 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi vijelii, descărcări electrice şi, posibil, grindină, mai ales că temperaturile vor tinde spre 23 de grade Celsius. Presiunea aerului va fi mică şi va crea probleme de sănătate.

Marți, însă, temperaturile cu greu vor mai ajunge la 13 grade Celsius în Capitală, va ploua şi va bate vântul. Vestea bună este că la mijlocul săptămânii vremea va deveni frumoasă şi se va încălzi, iar alte averse vor apărea joi noaptea.

Prognoza meteo pentru zona de munte

La munte începutul săptămânii aduce ploi torenţiale frecvente. Cantităţile de apă vor trece, izolat, de 50 l/mp, aşa că va apărea pericolul de inundaţii. Noaptea, ploile se vor transforma în ninsoare la peste 1800 m altitudine şi va fi viscol. Vremea se va îndrepta miercuri, dar de joi ploile se vor extinde din nou.

Prognoza meteo pentru litoral

Urmează două zile cu atmosferă instabilă şi pe litoral. Din când în când vor fi averse însoţite de fenomene electrice şi de intensificări temporare ale vântului. Vor fi şi condiţii de grindină, dar temperaturile vor rămâne ridicate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri