România nu scapă încă de praful saharian. Meteorologii anunță zonele cele mai afectate

Data publicării:
praf pe masina
Particulele de praf saharian FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Particulele de praf saharian ajunse în România la sfârşitul lunii martie se vor menţine în aer și în primele două zile ale lunii aprilie, anunță ANM. Meteorologii precizează că începând cu noaptea de luni spre marţi, în unele zone unde va ploua, se vor observa depuneri de praf.

„La finalul lunii martie circulaţia predominant sud-vestică a favorizat pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României. În perioada 1 aprilie ora 10 – 2 aprilie ora 22 se vor menţine particule de praf deasupra teritoriului României”, anunţă, luni Administraţia Naţională de Meteorologie. 

Instituţia precizează că „depuneri de praf vor fi observate începând cu noaptea de luni spre marţi, în vest, nord şi centru, unde sunt prognozate ploi”.

Săptămâna trecută a fost anunţată pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri