Vreme extrem de rece. România este sub influența unui anticiclon ce aduce aer rece din nord. Când se mai încălzește

Data actualizării: Data publicării:
ger romania

Boboteaza a trecut, dar gerul a rămas. În plus, vântul intens amplifică senzația de frig în mai multe zone din țară. Meteorologul Digi24, Simona Căpșună, a explicat că vor mai urma câteva zile de ger, întrucât România este sub influența unui anticiclon care aduce aer rece din nord. Vremea se va încălzi însă ușor, începând cu sfârșitul de săptămână.

„Am început această zi cu temperaturi extrem de scăzute, anormal de mici. A fost cea mai rece zi de la începutul acestei ierni, în mare parte din țară. Au fost temperaturi sub -10 grade Celsius, deci ger, cu temperaturi negative și în restul țării.

Singura valoare pozitivă, 0,4 grade s-a înregistrat la Constanța, pe dig.

Cea mai mică temperatură a fost de -21.6 de grade Celsius la Întorsura Buzăului.

Va fi ger și în această noapte (marți spre miercuri n.r.) și mâine (miercuri spre joi n.r.) noapte iar stratul de zăpadă, unde există va putea duce din nou la apariția chiciurii.

Vor lipsi precipitațiile pentru că suntem sub influența unui anticiclon care trage acest aer foarte rece de pe nord și îl aduce peste România, dar nu va mai dura mult, ci doar până la sfârșitul săptămânii. De joi, vremea se încălzește, fără ninsori, fără fenomene de interes, iar vântul va scădea în intensitate”, a explicat Simona Căpșună, meteorolog.

Citiți și:  Prognoza ANM pentru perioada 6 - 19 ianuarie: Vremea se încălzește. Unde vor fi înregistrate cele mai ridicate temperaturi

Redactor: C.T.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri