158 de ani de la Mica Unire

Data publicării:
mica unire
Astăzi se împlinesc 158 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească. Momentul a fost marcat la Arad, dar şi la Timişoara, cu intonarea imnului de stat, depuneri de coroane, iar participanţii şi-au dat mână cu mână în hora unirii.

Mica Unire are o însemnătate mare pentru mulţi români, cu atât mai mult pentru cei care au luat parte la evenimentele istoriei recente a României.

„Unirea celor doua principate înseamnă putere, înseamnă consecvență, luptă pentru biruință îmotriva oricărui rău. Să luptăm pentru ce este frumos și sfânt, și să legăm aceste trei momente, zic eu, 1859, 1918, și 1989. Revoluția Română din 1989, că sunt legături frumoase și sfinte în lupta noastră pentru libertate si unitate. Să ne ajute Dumnezeu...”, spune Valentin Voicilă, revoluţionar.

„Noi suntem români, suntem mândri că suntem români, pentru că în venele noastre curge sânge de român, și pentru asta mulțumesc pentru cei care vor cu adevărat binele țării, binele poporului, binele patriei noastre scumpe, România.”

„Am venit astăzi aici ca să sărbătorim Mica Unire, în decembrie am sărbătorit Marea Unire, să ne bucurăm că Dumnezeu ne-a dat o țară, un popor, o limbă.”

Manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie au avut loc pe platoul din fata Primăriei Arad. Au participat aproximativ 100 de persoane, oficialităţi, ofiţeri din cadrul Poliţiei, Armatei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Zeci oameni au marcat momentul şi la Timişoara, în faţa sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri