Sari la conținut

"Adoptă un ţăran", un proiect de succes

Lansat la începutul anului, programul "Adoptă un ţăran" se dovedeşte un real succes. Tot mai mulţi orăşeni interesaţi să cumpere alimente proaspete şi, mai ales naturale, caută producătorii implicaţi în proiect şi aleg să îi adopte, adică să cumpere de la ei cu regularitate.

"Chiar cred că toate produsele merită cumpărate.Acum am luat câteva numere de telefon şi cred că vom cumpăra", cumpărător.

"Am mâncat brânzeturi, salate, prăjituri, sunt bune", participant.

Roxana Ispas vine dintr-o familie cu tradiţie în stupărit. Albinele pe care le creşte fac miere polifloră, de tei sau de salcâm. Femeia s-a alăturat bucuroasă proiectului prin care, acum, mierea sa ajunge în toată ţara.

"Am fost adoptată, da, în această familie minunată. Aveţi clienţi fideli, ? Da, clienţi care sunt din Braşov, din Craiova, din toată ţara", Roxana Ispas - producător.

"Acest eveniment are ca principală menire interacţiunea dintre rural şi urban, această încercare de a transmite tradiţiile, obiceiurile mai departe", Mihai Mihu - organizator.

Până acum, în proiect au fost incluşi 20 de producători din toată ţara, care aşteaptă să fie adoptaţi în continuare. Alţi 400 de doritori sunt pe lista de aşteptare. Iniţiatorii proiectului, trei ONG-uri din Braşov, vor face o selecţie şi speră ca până la toamnă pe lista lor să fie cel puţin 150 de gospodari din toată România.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Dan Dascălu