Sari la conținut

Grătare în aria protejată. Gunoaie şi turişti la grătar, în zona protejată de la Cheile Râşnoavei 

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au găsit turişti care şi-au amplasta corturile în foişoare, un spaţiu care este de fapt pentru luat masa.  "Nu a fost ideea noastră, i-am văzut pe ceilalţi care au făcut acelaşi lucru", se scuză turiştii.

Au fost turişti care au încins grătarele pe proprietăţi private. Aşa că autorităţile i-au somat să strângă totul şi să plece, astfel riscă să primească amendă.

"Nu am văzut indicatoare, dacă vedeam indicatoare nu ne-am fi împotrivit instrucţiunilor. Nefiind împrejmuit, am zis că nu este proprietate privată că am văzut şi zone împrejmuite şi atunci am intrat să stăm şi noi puţin la soare, puţin la umbră", spune un turist.

Autorităţile spun că nu pot monta indicatoare peste tot, ci soluţia este ca turiştii să respecte legea: să facă grătar doar în zonele special amenajate.

"De azi înainte trecem la amenzi, amenzi prevăzute în lege care sunt cuprinse între 1000 şi 3000 şi nu mai iertăm absolut pe nimeni", spune Mariana Ducar - viceprimar Râşnov

În Cheile Râşnoavei, a fost amenajat acum doi ani un loc special pentru picnic, cu foişoare, mese, bănci şi podeţe peste apă. Unele dintre ele au fost deja distruse.