În primele şase luni din 2013, peste 200.000 de vizitatori au călcat pragul Castelului Bran

Data publicării:
BRAN

Mii de turişti vizitează săptămânal Castelul Bran. Mulţi vin aici din curiozitate, atraşi de povestea mitului lui Dracula şi rămân impresionaţi de monumentul istoric şi de povestea acestuia. " Noi obişnuim să spunem că există două părţi distincte între turiştii noştri, sunt cei care vânează mitul, legenda contelui din Carpaţi iar aceştia sunt dublaţi de turiştii care sunt interesaţi strict de partea istorică a Castelului Bran de perioada interbelică mai degrabă, perioada în care castelul a fost reşedinţă regală de vară ", Alexandru Prişcu, administrator Castelul Bran.

În primele şase luni ale acestui an, Castelul Bran a fost vizitat de peste 200.000 de turişti. Sunt zile în care, peste 1.000 de persoane vizitează monumentul istoric. Potrivit statisticilor, luna august este cea mai aglomerată.

Administratorii muzeului se aşteaptă ca anul acesta numărul turiştilor să se apropie de 600.000 de turişti. Asta înseamnă că şi veniturile vor ajunge la 1,2 milioane de euro, cu 20% mai mari faţă de anul trecut. Biletul de intrare la castel costă 25 de lei pentru adulţi, dar se oferă reduceri pentru pensionari, copii şi grupuri mai mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri