Sari la conținut

Joburi pentru ingineri şi IT-işti

Octavian este masterand la Facultatea de Inginerie Mecanică şi a venit la târgul de joburi să găsească un intership unde să poată pune în practică ce a învăţat până acum. Urmează specializarea de sisteme mecatronice în industire şi medicină, un domeniu unde oferta de locuri de muncă nu este foarte mare. Mizează totuşi pe faptul că este o persoană comunicativă, are un bun spirit de echipă şi este dispus să înveţe.

"Neavând oarecum o experinţă pretenţiile nu pot fi aşa mari. Toţi se gândesc că trebuie să pleci de la un nivel mai scăzut salarial, ca mai apoi să creşti în experinţă şi mai apoi banii. Degeaba cer eu bani, dacă dânşii nu pot scoate investiţia pe mine", spune Octavian Cati.

Cele 250 de joburi oferite de cei 15 angajatori sunt pentru oricine, indiferent de vârstă. Contează, însă, experienţa.

"Am venit în căutare de programatori, interesaţi pe partea de C Sharp, Java, C++, noi fiind o companie de dezvoltare de soft. Suntem pe piaţă de mai bine de 25 de ani, în Braşov din 2013. Şi suntem în căutare de juniori, seniori", spune Delia Gheroghe, reprezentant departament resurse umane.

"Candidatul ideal ar fi un candidat cu experienţă, ideal, toată lumea îşi doreşte. Care să aibă cerinţe cât mai puţine, dar cu siguranţă nu asta oferă angajaţii noştri", spune Georgiana Ivan, organizator .

Târgul de joburi dedicat inginerilor şi experţilor IT este la a patra ediţie şi se încheie mâine. Următoarele ediţii au loc la Piteşti şi Bucureşti.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: George Oltean