Sari la conținut

Liderii partidelor centrale, la lansarea candidaţilor

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la Primăria Municipiului Braşov este Costel Mihai. Acesta şi-a anunţat clar obiectivele. Vrea o industrie cât mai dezvoltată in Braşov, o infrastructură completă şi un portofoliu cultural cât mai bogat. Fostul preşedinte, Traian Băsescu, şi-a îndemnat colegii de partid să facă o campanie cinstită, cu promisiuni concrete şi fapte realizabile.

 "Nu aş vrea să aud că se fac socoteli pentru locul II,III, IV. Nu suntem un partid care intrăm in competiţie pentru alt loc decât pentru locul I.  E timpul ca, împreună şi cu un partid credibil, să construim prosperitatea pentru români", Traian Băsescu - preşedinte PMP.

De cealaltă parte, sâmbătă şi Partidul Naţioţal Liberal şi-a prezentat candidaţii pentru alegerile locale din 5 iunie. Pentru fotoliul de primar al Braşovului va candida Adrian Gabor, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Acesta este susţinut de co-preşedinţii partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

"Răspunderea directă nu este a mea sau a lui Vasile Blaga, răspunderea pentru rezultatele din Braşov aparţine organizaţiei Braşov şi aşa trebuie să rămână. Aveţi o răspundere mare, nu pentru mine, nu faţă de secretarul general, nu faţă de conducerea judeţeană, răspunderea principală, cea mai mare răspundere o aveţi faţă de comunităţile in care dumneavostră veţi face campanie",  Alina Gorghiu - co-preşedinte PNL.

"Având 38 de candidaţi, 38 de primari având candidaţi puternici peste tot, fiind absolut convins că George Scripcaru va lupta alături de PNL, vom câştiga Braşovul şi Consiliul Judeţean şi Primăria.  Nu vom face niciun fel de alinaţă cu PSD-ul, nici în Braşov, nici în România", Vasile Blaga - co-preşedinte PNL.

La Partidul Social Democrat lucrurile nu sunt incă certe. Fostul şef al organizaţiei, deputatul Constantin Niţă a contestat deciziile luate joi la Bucureşti, de Biroul Permanent Naţional al partidului, în ceea ce priveşte candidatul PSD la Primăria municipiului Braşov.

Constantin Niţă, care a demisionat de la conducerea PSD Braşov la sfârşitul lui martie, consideră ca vinovat de situaţia creată este chiar liderul PSD, Liviu Dragnea şi nu acceptă soluţia comunicată de la centru de secretarul general PSD. Marian Neacşu a anunţat că, la Primaria Braşov, candidatul PSD va fi Cătălin Leonte, care a demisonat din partid luna trecută.

"Nu este membru PSD, nu poate să fie acest candidat. Simplu. Asta este. Îmi pare rău, domnul secretar general, nu aşa am discutat aici. Domnule preşedinte, nu e vorba de ce am discutat, este vorba de două acte de autoritate ale Biroului Permanent Naţional, care sunt în vigoare, în momentul ăsta. Da, domnule, şi noi nu le recunoaştem", schimb de replici Marian Neacşu - Constantin Niţă.

PSD Braşov îl susţine ca şi candidat pe fostul viceprimar, Răzvan Popa. Decizia finală asupra controversei social-democraţilor se ia după ce conducerea centrală a partidului se pronunţă asupra contestaţiei făcute de organizaţia judeţeană, asupra candidaturii impuse de Biroul Permanent Naţional.

reporteri: Delia Puşcă, Mirela Palcu
operatori: Mihai Stan, Dan Dascălu