Medic braşovean, acuzat de malpraxis

Data publicării:
OPERATIE

În vara anului trecut, Mihai a suferit un accident de maşină. Băiatul de 7 ani, se juca în faţa blocului când o dubiţă a dat cu spatele spre locul lui de joacă şi i-a zdrobit piciorul stâng. Părinţii l-au dus imediat la spitalul din Făgăraş, de unde a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Braşov, din cauză că în Făgăraş nu există ortoped pediatru.

"S-a făcut o intervenţie chirurgicală. S-au introdus două breşe sub formă de broşe, tije,sub formă de X, la femur, la piciorul stâng", a spus  Ovidiu Dorca, tatăl copilului.

În 15 ianuarie, copilul a intrat în sala de operaţie pentru a i se scoate tija din picior. După câteva zeci de minute, însă, a ieşit din sală cu ambele picioare bandajate şi asta pentru că medicul a făcut o incizie la piciorul sănătos. Şi-a dat seama de greşeală, a cusut tăietura făcută în locul greşit şi a operat apoi piciorul bolnav.

"A venit la salon medicul şi a spus vezi că am făcut o gafă.  Zice l-am tăiat la piciorul sănătos că aşa mi-a fost pregătit, probabil fetele mi-or pregătit piciorul greşit", a precizat Ovidiu Dorca.

Reprezentanţii spitalului de copii din Braşov au şi o explicaţie pentru greşeala făcută.

"Trebuia să scoată un material de osteosinteză la un copil operat în urmă cu 6 luni şi din greşeală, din grabă că suntem suprasolicitaţi s-a făcut incizia la piciorul celălalt. După operaţie s-au anunţat părinţii li s-a spus incidentul i s-a explicat, au spus că au înţeles, e ok, dar ne-am trezit acum cu tot scandalul ăsta de presă", a declarat dr. Marcel Albean - director medical Spitalul Clinic de Copii Braşov.

Părinţii băiatului au luat de la spitalul din Făgăraş un certificat medico-legal prin care se explică greşeala medicului chirurg de la spitalul de copii. S-au dus apoi şi au făcut plângere la colegiul medicilor.

"Colegiul medicilor a constituit o comisie de anchetă, comisie de specialişti care deja şi-a pornit acitivitatea", a spus dr Gabriel Moraru - preşedinte Colegiul Medicilor Braşov.  Acţiunea de cercetare este în curs, probabil că în două săptămâni vom avea şi răspunsul comisiei de disciplină", a declarat dr. Gabriel Moraru - preşedinte Colegiul Medicilor Braşov.

Copilul are şi acum un defect de mers, iar specialiştii spun că are nevoie în continuare de recuperare. Părinţii copilului speră ca medicul care a greşit să-şi primească pedeapsa cuvenită. Acesta însă, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri