Sari la conținut

Poliţa RCA, de patru ori mai scumpă pentru şoferii tineri

Adrian Drăgoi are 23 de ani. La începutul lunii aprilie şi-a reînoit poliţa RCA pentru maşina pe care o are. Dacă anul trecut pentru 6 luni a plătit 480 de lei, anul acesta a plătit aproape 620 de lei.

"Este pare ridicol de mare. Dacă luăm direct proporţional, este undeva la 100 de lei pe lună. Eu câteodată nici nu umblu cu atâta benzină", spune Adrian Drăgoi.

Faţă de anul trecut, asigurările pentru tinerii cu vârsta sub 25 de ani au crescut considerabil.

"S-a constatat o creştere mai ales la persoanele mai tinere, care nu au împlinit vârsta de 30 de ani şi aceste persoane cred că plătesc cu cel puţin 50% mai mult faţă de anul trecut în această perioadă", declară Florin Coşerea, broker asigurări.

Pentru a scăpa de sumele mari, mulţi tineri preferă să conducă maşinile părinţilor. Tinerii şoferi sunt de părere că valoarea asigurării nu ar trebui să ţină cont de vârstă.

"Eu de exemplu circul zilnic cu maşina şi poate am mai multă experienţă vorbind de kilometri decât persoane mai învârstă ca mine", ne-a spuns un şofer.

Majorările vin după ce autorităţile au constatat că şoferii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani sunt cei mai predispuşi la accidente. La polul opus sunt persoanele cu vârsta de 60 de ani, cărora asiguratorii le oferă diverse facilităţi la încheierea unei poliţe RCA.