Promisiuni de la preşedintele CNAS pentru sistemul medical braşovean

Data publicării:
CNAS

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, a ascultat nemulţumirile directorilor unităţilor medicale din Braşov şi a concluzionat că, lipsa unui aparat de radioterapie în spitalul de stat, este una dintre cele mai stringente probleme. Rezolvarea nu va veni însă în acest an.

"Fie se va face o investiţie masivă în aparate de radioterapie pentru sistemul public şi atunci vom putea trata un număr foarte mare de bolnavi în sistemul public, fie, dacă aceste posibilităţi financiare nu există, putem să suplimentăm şi sistemul public, dar şi sistemul privat", a afirmat Cristian Buşoi

Cozile de la CJAS, o problemă pentru Cristian Buşoiu

Preşedintele CNAS s-a arătat îngrijorat şi de cozile de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, acolo unde braşovenii stau ore întregi pentru plata unor somaţii, venite de la ANAF prin CJAS.

 "Noi avem un termen pe care ni-l cere legea, ca până la sfârşitul anului să transferăm, către ANAF, baza de date cu toţi debitorii la sistemul de sănătate, să aliniem informaţiile pe care le au cele două instituţii, astfel încât, odată cu începutul anului viitor, să nu mai existe situaţii în care să se trimită somaţii în mod nejustificat", spune preşedintele CNAS.

De la Cristian Buşoi, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a primit asigurări că, de anul viitor, va avea un buget mai mare decât cel de anul acesta, dar şi că medicii şi asistentele din sistemul de stat vor avea salariile asigurate şi că nu vor exista situaţii de neplată. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vrea de asemenea să aducă, la zi, plăţile medicamentelor atât farmaciilor cât şi producătorilor şi distribuitorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri