S-au montat primele pasarele pe DN1

Data publicării:
PASARELE BETA-1

Prima pasarelă pietonală a fost montată azi-noapte, la Azuga. Asta după ce aceasta a suferit o modificare, pentru că era prea scurtă şi nu se potrivea cu proiectul făcut. O macara de 100 de tone a ridicat pasarela de 20 de tone pe stâlpii de susţinere. Operaţiunea a durat peste două ore şi s-a desfăşurat sub privirile autorităţilor venite de la Bucureşti. "Noi trebuie, ca şi Guvern, să ne gîndim şi la zecile de mii de turişti care vin şi pleacă săptamânal. Suntem în plin sezon şi sperăm ca lucrul acesta să mai îndulcească din amarul situaţiei existente, până reuşim să facem autostrada", Radu Stroe - Ministrul de Interne

O a doua pasarelă a fost montată în locul unei treceri de pietoni din Buşteni. Aceasta a ajuns la destinaţia cu patru ore întârziere.

Potrivit vicepremierului Gabriel Oprea, odată cu montarea acestor pasarele, şapte treceri de pietoni din Azuga, Buşteni şi Comarnic vor fi desfiinţate. Acesta a mai precizat că pasarelele sunt o soluţie temporară, până se vor face autostrada şi pasajele subterane.

Alte două pasarele vor fi montate, în această noapte, la Comarnic şi Buşteni. În intervalul orar 1.00 - 5.00, şoferii, care pleacă din Braşov înspre Bucureşti, vor fi deviaţi pe ruta ocolitoare DN1A. Cele patru pasarele au fost cumpărate, prin licitaţie, de CNADNR şi au costat aproape jumătate de milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri