Şcoală pe banii părinţilor şi ai dascălilor

Data publicării:
SCOALA

Dana Coşer lucrează de peste 20 de ani în învăţământ. De anul acesta s-a perfecţionat pentru a prelua clasa pregătitoare. A urmat cursurile puse la dispoziţie de minister şi aşa a aflat că pentru cele patru ore de muncă pe care le va avea alături de copii nu va avea niciun suport de curs pus la dispoziţie de minister. Aşa că trebuie să lucreze pe caiete elaborate de diverse edituri.

"E mult mai uşor să am caietul acesta special cum îl numim noi şi să mai am şi o fişă de lucru în completare, pe care din când în când o fac eu la xerox. În momentul în care xeroxez la şcoală, m-ajută şcoala, dar e alb-negru, pe când mie îmi trebuie color", Dana Coşer, învăţătoare.

Cei care au plătit materiale după care micuţii lucrează zilnic sunt părinţii. La Colegiul Mircea Cristea, fiecare părinte a plătit 49 de lei, pentru şase caiete pe care copiii le folosesc tot anul. Învăţătoarele au primit de la Ministerul Educaţiei doar jocuri, saltele, magneţi, litere şi planşe pe care cei mici le folosesc atunci când învaţă prin joc.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar recunosc că învăţătoarele de la clasele pregătitoare trebuie să se autogospodărească şi să scoată bani din buzunar pentru a face orele mai atractive pentru copii.  "Așa cum trimite manuale în şcoli cum ministerul îşi face datoria, mai departe să vedem ce se întâmplă. Clasa pregătitoare este acum la început şi ca în orice casă nouă când intri n-ai multe lucruri. Încet, încet le faci, te perfectionezi, te dezvolţi", Mihaela Zugravu - inspector în învăţământântul primar IŞJ Braşov

În judeţul Braşov sunt peste 200 de clase pregătitoare. Alte 40 de clase funcţionează în mediul rural sub forma învăţământului simultan. Acest lucru înseamnă că elevii de la clasa pregătitoare învaţă împreună cu cei de la clasele întâi, a doua, a treia şi a patra. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri