Tren încărcat cu motorină, deraiat între Rupea şi Racoş

Data publicării:
TREN DERAIAT

Accidentul a avut loc azi noapte, în jurul orei 2:00. Garnitura, care tocmai trecuse de localitatea Racoş, se îndrepta către Rupea pe porţiune se cale ferată dreaptă. 11 dintre cele 33 de vagoane au trecut fără probleme. Al 12-lea vagon a deraiat şi a antrenat după el alte şase. Din vagoanele răsturnate a început să curgă motorină. Mecanicul a sunat imediat la 112.

"Am fost anunţati la ora 02 şi 18 minute de deraiere a unui tren între Racoş şi Rupea. Ne-am deplasat la faţa locului cu cinci autospeciale si un SMURD. Am constat că au deraiat şapte vagoane dintre care cinci s-au răsturnat şi două sunt în poziţie verticală. Nu putem spune că nu există pericol. S-au luat primele măsuri de protecţie" a declarat Stelian Rechiţean, comandant ISU Braşov

Zona a fost încercuită.

"Echipele au plecat în teren, cu materialele necesare. S-a interevenit cu material absorbant pentru a stopa scurgerile şi a preveni ajungerea motorinei în sol: peste o tonă", spune Artur Dumitraşcu, director SEGA Braşov. 

Angajaţii de la CFR repară acum calea ferată, dar intervenţia lor va fi anevoiasă.

"Vagoanele care au deraiat trebuie ridicate cu ajutorul unor macarale puternice, lucru care ar putea dura câteva ore. Apoi, angajaţii trebuie să refacă bucăţile de şină îndoite şi să înlocuiască terasamentul. Angajaţii CFR vor sa deschidă azi măcar unul dintre cele doua fire ale magistralei 300 Braşov-Sighişoara", relatează Ruxandra Morar, reporter Digi24 Braşov.

Din cauza accidentului, garniturile care fac legătura între Bucureşti şi Satu Mare, dar şi între Braşov şi Cluj Napoca au fost deviate pe ruta Braşov - Sibiu - Copşa Mică -Sighişoara. 

"Stăm la ocazie, ce să facem. Deo jumătate de oră, mai durează, nu avem ce face, daca nu e tren", spune un localnic.

"Au spus ca e un eveniment în Rupea. Mă încurcă foarte tare că trebuia sa iau un avion să plec în Italia", spune un pasager blocat în tren în gara din Sibiu.

Nu se ştie pînă acum din ce motiv s-a produs accidentul.

Reporter: Ruxandra Morar, Mirela Palcu, Adela Mohanu
Operator: Lucian Păculea, Alex Apetroae, Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri