Salvată de colegii de breaslă

Data publicării:
190314 ASISTENTA DEJ

Asistentei i-a fost montată deja o tijă de titan şi, în scurt timp, urmează să fie supusă unei intervenţii chirurgicale similare. Costurile tijelor se ridică la aproape 12.000 lei, sumă care va fi strânsă de colegii femeii din Dej şi Cluj, dar şi de pompieri şi poliţişti din Dej.

"Sincer, m-a impresionat solidaritatea de care au dat dovadă şi faptul că se poate. Când e un om în suferinţă, toţi se unesc, oricât le-ar fi de greu, că nimănui nu i-ar fi uşor, sincer, să dea bani", a declarat asistenta.

"Oricare dintre noi, cei 30 de oameni ai substaţiei Dej, puteam fi în locul ei şi ştiu că este foarte greu în condiţiile de astăzi să faci rost de o sumă de bani pentru a-ţi achita singur, chiar dacă nu eşti vinovat de ce ţi se întâmplă, costurile spitalizării şi intervenţiilor chirurgicale", a spus Mariana Baciu, medic primar la Ambulanţa Dej.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă din Cluj-Napoca promit să-i returneze asistentei banii.

"Dacă este respectată procedura, poate să-şi recupereze suma. Sigur că n-o să-şi recupereze, n-o să-i putem plăti imediat când se externează. Procedura de returnare poate dura şi 3 luni, 6 luni, chiar un an", a declarat Monica Costin, directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

Cel care ar trebui să suporte costurile legate de tratamente şi spitalizare este cel vinovat de producerea accidentului.

"Toate cheltuielile legate de spitalizare, de intervenţii de recuperare a pacienţilor, victime ale accidentelor rutiere, ale accidentelor de muncă, se face în instanţă, prin intervenţia instanţelor în recuperarea banilor. Până atunci, persoana vătămată trebuie să-şi recupereze banii, trebuie să-şi achite costurile din propriul buzunar", a adăugat medicul Mariana Baciu.

Asistenta va urma o perioada de refacere în spitalul clujean, timp în care va fi supusă mai multor intervenţii chirurgicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri