Speranţe pentru copiii cu sindrom Down

Data publicării:
SINDROMA DOWN

"Deocamdată nu merge la grădiniță, aici se mai întâlnesc copiii, face și terapie și meloterapie, mă bucur foarte mult că avem unde veni", spune Cristina Gabor, mama unei fetițe în vârstă de 2 ani și 7 luni, care a fost diagnosticată cu sindrom Down imediat după naștere.

Copiii reacționează cel mai bine la meloterapie. Importante sunt și ședințele de logopedie, care îi ajută pe micuți să articuleze cât mai bine cuvintele şi să vorbească fluent.

Noul spaţiu dedicat copiilor cu sindrom Down a fost amenajat de Asociaţia AGA Down Sindrom, care şi-a propus să ajute la integrarea acestora în societate. Reprezentanții organizației spun că, în prezent, tendința, chiar și a familiei, este de a-i marginaliza pe acești micuți.

Ei vor să schimbe această mentalitate, iar pentru viitor au planuri mari. Chiar dacă își desfășoară acum activitatea într-un apartament cu două camere, reprezentanții Asociației AGA Down Sindrom vor să deschidă cât mai curând un centru în care copiii şi părinţii lor să fie implicaţi în cât mai multe activităţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri