Sari la conținut

Traseism politic fără folos pentru PSD, în Alba

Înfrângerea cea mai mare s-a înregistrat în oraşul Câmpeni, unde primarul a trecut de la PNL la PSD, în speranţa că va obţine mai mulţi bani pentru proiecte. Aici, candidatul ACL a obţinut 49,12%, în timp ce Victor Ponta, doar 32%.

"Le-am spus că am trecut de 2-3 săptămâni la PSD şi vă rog să mă ajutaţi cu votul pentru Victor Ponta.... Sunt oameni care au înţeles, sunt oameni care n-au înţeles. Eu cred că, pe data de 16, lucrurile se vor se vor schimba şi în localităţile unde sunt primari PSD sau chiar PD şi PNL", a afirmat primarul Călin Andreş.

Părerea localnicilor este împărţită. "Normal că nu a reuşit să-i convingă, că s-a văzut ce a făcut până acum pentru populaţia de aici din zonă", a spus un locuitpr al comunei. "Oamenii sunt foarte răi şi nu poţi să le faci la toţi pe plac şi poate de aceea", a spus o localnică.

Situaţia e aceeaşi şi în comuna Arieşeni, unde primarul a trecut şi el în barca PSD. "Foarte lume nu s-a prezentat, pentru că nu a vrut să voteze niciun candidat şi candidatul de dreapta a avut mai mare priză la public din acest punct de vedere, având în vedere că în zonă tăierile de păduri s-au oprit şi foarte mulţi oameni sunt nemulţumiţi", a declarat Vasile Jurj, edilul localităţii.

"În Arieşeni nu s-a făcut nimic, degeaba ne mutăm, putem să ne mutăm la toate partidele, dacă nu eşti un om gospodar, n-are rost să alergi dintr-o parte într-alta", crede o localnică.

Situaţia este aproape identică şi în localităţile Râmeţ, Ponor şi Vinţu de Jos.