Vin de pe Târnave, pe mesele străinilor

Data publicării:
vin tarnave

În complexul de vinificație de la Jidvei, din judeţul Alba, se lucrează intens în această perioadă. Pentru a face faţă comenzilor, zilnic sunt îmbuteliate peste 50.000 de sticle de vin.

"Datorită faptului că ne apropiem de sărbătorile de iarnă, perioada de îmbuteliere s-a prelungit de la 8 ore la 16 ore. Îmbuteliem cu două linii de îmbuteliere, ambele automatizate. Pe zi, adică timp de 16 ore, putem îmbutelia aproximativ 80.000 de butelii", a explicat Cosmina Mărginean, inginer tehnolog.

Înaintea sărbătorilor de iarnă, vânzările de vinuri cresc în fiecare an. Noutatea acestui sezon o constituie faptul că vinurile de pe Târnave ajung nu doar pe mesele românilor, ci şi în cămările străinilor.

"În această perioadă, livrările au crescut foarte mult, mai ales la vinurile care au un preţ mediu. În acelaşi timp, poate că cel mai important lucru este faptul că în acest an, pentru prima dată, compania livrează în ţări în care este foarte greu de realizat un export, cum ar fi Australia, Hong Kong, Japonia şi, nu în ultimul rând, China", a declarat Ioan Buia, directorul complexului de vinificaţie

După vânzările din anii anterior, producătorii spun că românii preferă vinurile albe.

"Cele mai preferate vinuri de consumatorul român sunt vinurile albe, din gama tradiţional şi respectiv, premiat. Aici vindem peste 85%, celelalte game reprezintă un procent mai mic", mai spune Ioan Buia. Pentru masa de Crăciun, acesta recomandă vinuri precum Feteasca Regală, Feteasca Albă și Rieslingul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri