Sari la conținut

A fost externat din spital

sursa foto: evz.ro

Nicuşor Constantinescu a fost externat din spital. Soţia sa, Codruţa, a declarat că soţul ei nu se mai află în unitatea medicală din Baltimore.

Ea spune că, pentru moment, liderul PSD Constanţa locuieşte într-un apartament închiriat de conducerea spitalului american. În plus, familia lui Nicuşor Constantinescu a primit cu stupoare vestea că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa va fi arestat.

Atât avocatul șefului Consiliului Judeţean cat și soția lui afirmă că acest lucru ar putea avea consecințe grave având în vedere că, spun ei, Nicuşor Constantinescu trebuie ţinut sub atentă supraveghere medicală.

Reacţii ale apropiaţilor

Condamnarea la închisoare a președintelui Consiliului Județean Constanța a stârnit controverse și reacții în rândul apropiaților săi. Aceștia susțin că o întreruperea tratamentului ar putea avea urmări grave.

Radu Mazăre, primar Constanța: "Dacă vor să-l omoare să-l aresteze. Ați văzut și voi imaginile, ați văzut scrisorile medicale de la cei mai prestigioși medici de pe planetă care spun că-i pune viața în pericol."

Marius Mocanu, avocat: "Dacă Curtea de Apel cumva ne respinge cererea, pe care noi am formulat-o deja și am transmis-o ieri prin fax , situația devine destul de tragică, mai ales din punct de vedere umanitar."

De asemenea, primarul a explicat și de ce Nicuşor Constantinescu nu este internat în spitalul din Baltimore. 

Radu Mazăre, primar Constanța: "Spitalul John Hopkins are un contract cu un bloc de apartamente unde sunt cazați și stau cei sunt tratați postoperator. A stat o lună și i-a scos plosca, i-a pus pamperșii, știe exact Zgabercea unde stă."

Codruța Constantinescu, soția lui Nicușor Constantinescu: "Nu are cum să locuiască în spital, pentru că sistemul medical din Statele Unite diferă fundamental de modelul românesc."

Magistrații Tribunalului București au dispus arestarea lui Nicușor Constantinescu pentru 30 de zile, iar în cazul în care recursul va fi respins, președintele CJC va fi adus în România și încarcerat.

Reporter: Paul Greavu
Operator: Alexandru Șerbănescu

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă