Acasă sau în arest. Radu Mazăre va afla sentinţa în acestă seară

Data publicării:
mazare cu haina groasa

Procurorii DNA susţin că Radu Mazăre ar fi primit o mită de 9 milioane de euro în decursul a 7 ani, ajutat şi de omul de afaceri Sorin Strutinsky. Sumele de bani au fost transferate acestora sub forma unor contracte de publicitate fictive.

Acuzaţiile DNA

"În perioada 2006-2009, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.
Sursa: Comunicat DNA.

În perioada 2008-2014, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la o societate comercială, peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. , se arat n comunicatul Directiei nationale Anticoruptie."


Contractele firmei de salubrizare

Firma de salubrizare care aparaţine deputatului social-democrat Eduard Martin a obţinut de-a lungul timpului aproape 500 de contracte cu statul. Cel care a atras atenţia procurorilor DNA a fost închieiat cu Primăria Constanţa.

Alexandru Baran, reporter Digi24 Constanţa: "Unul dintre contractele vizate de anchetatori este cel prin care firma lui Eduard Martin asigura salubritatea in municipiul Constanta. Cu o durata de 25 de ani, contractul are o valoare de aproape 1,2 miliarde de lei. Cu alte cuvinte, Martin castiga lunar din serviciile prestate pentru primaria lui Radu Mazare 4,4 milioane de lei."

Multe dintre contracte au fost atribuite direct, fără nicio licitaţie. Printre clienţii firmei mamut se numără Universitatea Maritimă din Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă dar şi numeroase unităţi şcolare din Constanţa.

Vasile Nicoară, directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân: "Mai era şi altă firmă de salubrizare în Constanţa cu care să puteţi încheia contracte? Nu ştiu dar el era în vigoare şi nu numai în ceea ce priveşte salubritatea ci şi celălalte servicii s-au preluat prin cesionare, contractele."

Judeţul Constanţa nu este singurul în care firma deputatului Eduard Martin a preluat contractele de salubritate. Aceeaşi firmă asigură igiena şi curăţenia în judeţul Arad, Timiş, Teleorman, Alba şi Gorj.

reporteri: A, Medrea, A. Baran, A. Borş
operator: Alexandru Brînzaru, Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri