Calvarul continuă. Elevii au traversat podul de la Agigea cu două autocare şi un microbuz

Data publicării:
pod agigea-6

Din această dimineaţă, elevii şi muncitorii ar fi trebuit să poată trece cu autobuzele pe Podul de la Agigea. Din păcate, decizia consilierilor judeţeni nu a fost aplicată.

"Am exceptat prin hotărârea de consiliu judeţean transportul şcolarilor, transporturile speciale, care înseamnă angajaţii care merg la muncă şi respectiv transportul public de călători. Adică le-am permis să traverseze podul", declara vineri preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. 

Concret, indicatoarele rutiere care prevăd accesul limitat al microbuzelor şi autobuzelor ar fi trebuit înlăturate. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, nici poliţiştii de la Rutieră nu le-au permis acestor şoferi accesul pe pod.

Ciprian Sobaru, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa,  spune că "agenţii de Poliţie Rutieră asigură respectarea de către conducătorii auto a indicatoarelor rutiere amplasate în zona podului rutier. Atât timp cât indicatoarele rutiere nu prevăd o excepţie de la restricţia respectivă, nici agenţii de poliţie nu pot îngădui aceste excepţii".

Astfel, şoferii microbuzelor şi autobuzelor erau dezorientaţi la primele ore ale dimineţii. "Am venit cu călătorii, cu navetiştii, cu abonaţii. Am venit că s-a spus că de astăzi se poate trece. Şi nu v-a informat nimeni? Nu, nimeni! Ne-am trezit că nu putem trece acum", a spus unul dintre şoferii de autobuz.

Oamenii sunt revoltaţi de bâlbâiala autorităţilor

Pentru a nu întârzia la şcoală sau la serviciu, zeci de oameni s-au înghesuit în microbuzele care treceau podul la primele ore ale dimineţii. "Ne bagă ăştia la nebuni, cu copii pe şapte mii de maşini. Ce să fac eu dacă trebuia să înceapă transportul? Trebuia să facă ăia de mai sus. Noi ce să facem? Ne chinuim cu ei . Uitaţi-vă în ce stare sunt. Copilul este bolnav. Acum mergem la şcoală. Ce să facem?", a declarat unul dintre părinţi.

Astăzi, la sediul Ministerului Transporturilor va avea loc o nouă şedinţă, la care vor participa oficialii judeţului, dar şi cei ai Companiei Naţionale Administraţia Drumurilor Naţionale. Această şedinţă are ca scop reglementarea traficului pe podul de la Agigea.

reporter: Liviu Ghinea
operator: Matei Ghioc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri