Sari la conținut

Cazare cu scântei. Liga Studenților cere demisia prorectorului Universităţii Ovidius

Peste o sută de studenți s-au prezentat de la primele ore ale dimineții pentru a-și lua în primire camere în care vor sta până vara viitoare. Repartizarea camerelor nu a fost însă lipsită De probleme pentru că Mulţi studenţi spun că Au rămas fără Loc în cămin.

Anamaria Grigoraș, masterand: "Nu apar nici măcar pe listele de afișare, listele de așteptare, de fapt, și nu am primit loc la cămin și sunt anul 1 la master și sunt și la fără taxă. Sper să se rezolve cât mai repede, adică de luni să primesc loc."

George Drăgan, președintele Ligii Studenților din Universitatea Ovidius: "Sunt o groază de probleme, studenții sunt foarte nemulțumiți de cazările din anul acesta. În anii trecuți s-au desfășurat cazările ok, nu au fost astfel de incidente."

În replică, reprezentanții universității susțin că au fost mici probleme, cauzate de implementarea unui sistem nou, informatizat, de repartizare, dar că nimic nu este iremediabil.

Prof.dr. Eduard Circo, prorectorul Universității Ovidius: "Trebuie să analizăm acest lucru. Demisia de onoare sună frumos, onorant, problema este să fie motivată. O serie de tineri care consideră că a face valuri înseamnă a crea o anumită stare de spirit."

Anual la căminele universității Ovidius sunt cazați peste 1300 de studenți. Mulți dintre ei vin de la sute de kilometri depărtare, cum este și cazul Victoriei, care vine din Republica Moldova să studieze în domeniul știinelor administrative. Ea a stat în fața căminului dis de dimineața în speranța că va prinde o cameră cât mai bună.

Victoria Postică, studentă: "Știu că, dacă vii mai devreme, poate vei primi un loc mai bun în cămin, o cameră mai bună. Suntem de la 6 aici."

Alături de mulți studenți au fost și părinții, pentru a-și ajuta copiii.

Miercuri este deschiderea oficială a anului universitar 2014-2015.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă