Fără cozi la staţia de taxare la Feteşti. CNADNR a încasat aproape 17 mil. euro din taxa de pod

Data publicării:
aglomeratie masini autostrada


Cozile lungi şi de 10 kilometri erau o situaţie obişnuită, vara trecută, la staţia de taxare de la Feteşti. Ministrul Transporturilor promite însă că situaţia nu se va repeta şi în acest an. A fost găsită o soluţie pentru ca taxa de pod să poată fi plătită electronic, chiar din primăvară.

Pentru început se va opta pentru un sistem dual.

Cristina Sbîrn, reporter Digi24: "Nu vor fi desfiinţate toate staţiile de taxare. Va fi păstrată una pentru fiecare sens, iar acolo unde vor dispărea barierele, controlul se va face cu ajutorul camerelor de supraveghere, ca la rovinietă."

Ioan Rus, ministrul Transporturilor: "În acest moment am achizitionat cele necesare si suficiente ca sa se faca plata electronica. Plătesc şi prin SMS".

Victor Ponta, premierul României: "Eu zic sa mergem impreuna si sa vedem, pentru ca nici eu nu mai cred. De fiecare data am intervenit pompieristic. N-am mai cerut taxa, pentru ca nu eram in stare sa facem un sistem care sa se miste suficient de repede."

Anul trecut, taxa a fost suspendată toată luna august. În 2014, încasările Companiei de Drumuri din taxa de pod de la Feteşti au fost cu 1,6 milioane de euro mai mici faţă de anul precedent.

Până la vară, însă, marea problemă a şoferilor care circulă pe Autostrada Soarelui sunt sutele de gropi apărute pe zeci de kilometri de şosea.

Astfel de cratere nu sunt doar porţiunea din plăci de beton a autostrăzii, între Bucureşti şi Fundulea, ci şi pe alţi zeci de kilometri până aproape de Drajna. Deşi unele dintre gropi au fost acoperite, angajaţii de la drumuri mai au mult de lucru până să le acopere pe toate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri