Mai mulţi turişti în sezonul estival 2014. Operatorii de pe litoral se aşteaptă la o creştere de circa 15%

Data publicării:
litoral mare vara costinesti plaja 5399659-Mediafax Foto-Marius Smadu

Mai mulţi turişti în sezonul estival 2014. Operatorii de pe litoral se aşteaptă la o creştere de circa 15%

Operatorii de pe litoralul românesc aşteaptă cu 15% mai mulţi turişti faţă de sezonul estival trecut. Estimările au fost făcute după finalizarea ofertelor de tip early booking.

Hotelierii sunt şi mai optimişti odată cu aprobarea tichetelor de vacanţă care pot fi utilizate exclusiv pentru destinaţiile interne.

Graţie reducerilor practicate de hotelieri la ofertele de tip "înscrieri timpurii", dar şi a diminuării comisioanelor practicate de agenţiile de turism, unii hotelieri au reuşit să-şi dubleze vânzările pe acest segment, comparativ cu anul trecut.

Nicolae Bucovală, hotelier: "Avem speranţe la o creştere, estimată de noi, undeva între 10 şi 15%, ca număr de turişti,  însă speranţele noastre mai vin şi din faptul că s-au aprobat voucerele de vacanţă."

Mamaia se detaşează şi anul acesta, în preferinţele turiştilor. Au câştigat şi două staţiuni din sudul litoralului pe nişa vacanţelor de familie: Venus şi Eforie Nord.

Anca Nedea Pavel, purtător de cuvânt Asociaţia Patronală Mamaia: "S-a investit foarte mult în partea de infrastructură pentru copii, adică amenajări, locuri de joacă, parte de enterteiment pentru copii, protecţia copiilor."

În rest, sudul litoralului duce în continuare lipsă de turişti căci investiţiile sunt rare.

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării: "Este limpede că un singur oraş, cum este Mangalia, nu un oraş foarte mare, de altfel, nu poate dezvolta 6 staţiuni, aşa cum s-a reuşit aici la Mamaia."

Poliana Căpitan, reporter Digi 24Constanţa: "Pasarela Yacht a devenit rapid una dintre noile atracţii ale staţiunii Mamaia. Pe aici trec zilnic zeci de turişti, iar cei mai mulţi dintre ei nu ratează ocazia de a-şi face o fotografie la înălţime."

Anul trecut, aproximativ 2 milioane de turişti au venit pe litoral.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Alex Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri