Medicul veterinar acuzat de luare de mită şi fals a fost arestat

Data publicării:
politie-duba

Un consilier din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa este acuzat de procurorii DNA ca emitea avize unor societati comerciale, fără să le controleze.

Medicul a fost reţinut ieri pentru 24 de ore, iar astăzi,  magistraţii Tribunalului Constanţa au decis să îl cerceteze în stare de arest. El a primit mandat pentru 29 de zile şi are dreptul să conteste hotărârea cu recurs. 

Filmul afacerii

Medicul trebuia să dea un aviz sanitar veterinar societăţilor care importau sau exportau prin port  furaje şi alte produse care nu erau destinate consumului uman.

Procurorii îl acuză însă că pentru a elibera aceste avize a pretins mită administratorilor a patru societăţi. Banii ajungeau la medic prin intermediari.

Pentru a păstra aparenţele, societăţile care dădeau banii primeau facturi de la o firmă care se ocupa cu dezinfecţia navelor, deţinută de fiica şi soţia lui.

Dezinfecţia nu era însă efectuată vreodată. Utilizând drept paravan firma de dezinfecţie, medicul a încasat de la societăţile comerciale care au beneficiat de certificate veterinare 43.000 de euro.

Procurorii au interzis firmei să desfăşoare activitatea pe durata anchetei.

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri