Nigerienii au trecut examenele cu brio. Cei 175 de studenţi exotici de la UMC se mândresc cu notele obţinute

Data publicării:
studenti nigerieni

Cei 175 de studenţi s-au adaptat bine vieţii universitare din România. Au trecut cu brio de sesiunea de examene, iar acum au revenit la cursuri.

Viitorii navigatori care se pregătesc la noi spun că au trecut cu bine peste examene şi chiar sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute.

Shalom Ikpoko, student: "Am reuşit să obţin un procentaj de 100%, la toate examenele. Au fost zile în care am învăţat de la ora 12 la ora 17, deci 5 ore".

Susan Ngowari, studentă: "A fost o perioadă dificilă? Cu siguranţă a fost, nu a fost uşor pentru noi. Iar noi chiar trebuie să învăţăm, pentru că altfel nu ajungem nicăieri. Aşa că am învăţat din greu pentru a obţine aceste rezultate şi chiar sunt mândră".

De fiecare dată când au o nelămurire, studenţii nigerieni îşi roagă dascălii să le explice cu lux de amănunte ceea ce nu au înţeles.

Wilson este atent la indicaţiile profesorului, mai ales că algebra este o materie de bază, care va conta pentru viitorul lui.

Obişnuit cu temperaturi mult mai ridicate, tânărul student spune că în perioada sesiunii nu a îndrăznit să iasă din camera de hotel decât pentru a merge la examene. 

Wilson Eguono, student: "Din cauza vremii nu este deloc uşor pentru noi. Comparativ cu Nigeria, este foarte frig. Dar încercăm să ne acomodăm şi cu ceea ce ni se pare greu".

Georgiana Buzu, profesor Universitatea Maritimă Constanţa: "Deşi au început anul univesitar mai târziu decât colegii lor, au reuşit să se acomodeze, să recupereze materia şi s-au adaptatat la sistemul de învăţământ din România".

Cei 175 de studenţi din Nigeria s-au alăturat colegilor români abia la sfârşitul lunii noiembrie, când au obţinut vizele necesare pentru a călători în România.

reporter: Daniel Leancă
operator: Alex Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri