Sari la conținut

Plaja Tuzla, o oază de liniște. Limba de pământ de 1 kilometru e tot mai căutată

Aflată la 25 de kilometri de Constanța, plaja Tuzla este o adevărată oază de linişte.

Paul Greavu, reporter Digi 24 Constanța: "Unul dintre motivele pentru care turiștii optează pentru plaja din Tuzla este apa. De-a lungul limbii de nisip care se întinde pe un kilometru, marea este cristalină și are o culoare unică pentru litoralul românesc."

Antoaneta Luchian a venit împreună cu familia la Costinești, dar după ce a ajuns întâmplător pe plaja din Tuzla, a hotărât să rămână acolo.

Antoaneta Luchian, turistă: "Uite, că asta de fapt căutam. Liniște, să putem să ne vedem copiii, fără să facem slalom printre alți turiști. Dar sper să nu se strice și aici lucrurile cum s-au stricat în Vamă, sper să nu descopere prea multă lume locul sau cei care descoperă locul să aibă bunul simț să respecte plaja și ce înseamnă ea."

Nu doar familiștii sunt atraşi de aceşti loc, ci și tinerii. Silviu a venit din Craiova, împreună cu un grup de prieteni

Silviu Iordache, turist: "Putem să ne jucăm cu mingea, cu discul, că-i mai puțină lume, e frumos, e mai frumos."

Oamenii locului trăiesc din pescuit. Chiar dacă peștele nu mai trage ca în trecut, localnicii nu renunță la meserie pentru nimic în lume. Gigi „Pescar", cum s-a recomandat, pescuiește în apele din dreptul comunei Tuzla de când se știe.

Gigi „Pescar": "Dacă nu vin investitori cu bani p-aici să finanțeze, să înceapă cu terase, cu d-astea...Fiecare-și mai întreține familia cu ce mai prinde."

Plaja Tuzla este unul dintre puţinele locuri de pe litoral care impresionează prin frumuseţea sălbatică.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea