Recensământul câinilor din curţi. Primăria Cernavodă dă amenzi celor care refuză sterilizarea lor

Data publicării:
maidanezi

Niciun câine din Cernavodă nu va scpăpa de recensământ. E o promisiune fermă făcută de edilul oraşului, care a a pornit cu angajaţii săi la numărătoare de patrupede din curţile localnicilor. Municipalitatea crede că aceştia sunt principala sursă de înmulţire a maidanezilor.

"Am reluat un recensământ după aproape zece ani, de data aceasta împreună cu protectorul său. Avem o hotărâre de Consiliu care prevede amenzi pentru această faptă, dar ceea ce trebuie să facem noi este să ştim care este săpânul său. Să vedem dacă este un stăpân sau doar un protector",a spus Gheorghe Hânsă, primarul oraşului Cernavodă. 

Angajaţii de la serviciul de ecarisaj s-au înarmat cu pixul şi agenda şi au bătut din poartă-n poartă.

Oamenii din Cernavodă sunt împărţiţi în ce priveşte recenzarea. Unii sunt sceptici, alţii cred că este o iniţiativă de lăudat.

Patrupedele fără stăpân nu mai umblă pe străzi ca acum 11 ani

Câinii strânşi de pe străzi ajung într-un adăpost de la marginea oraşului.

"Câinii pe care îi avem aici sunt câini adoptaţi la distanţă, iar pe cei pe care i-aţi filmat sunt daţi spre adopţie în Itali, Finlanda şi Elveţia", susţine Tudor Cristian Luminosu, medic veterinar la adăpostul de animale fără stăpân din Cernavodă. 

Potrivit oficialilor din Primărie, pe străzile oraşului ar mai fi acum 200 de patrupede, faţă de 3.000 câte erau în anul 2002.

Reporter Liviu Ghinea

Operator Cătălin Vârban

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri