Sari la conținut

Spectacol de fanfară, în Piaţa Ovidiu

 

Uniforme albe, instrumente de suflat şi majorete. Reprezentaţia Fanfarei Forţelor Navale Române i-a încântat pe cei prezenţi în zona veche a oraşului.

Muzica de fanfară vorbeşte nu doar despre spiritul mării şi despre viaţa de militar şi de marinar. Ea face parte şi din identitatea oraşului, fiindcă istoria urbei se compune şi din poveştile şi experienţele celor care muncesc, în larg, pe mări şi oceane, cu zilele, cu săptămânile, cu lunile.

Spectacole ale instrumentiştilor Marinei Militare Române se vor mai ţine la finele acestei săptămâni, de joi până duminică, şi săptămâna viitoare, miercuri. Apoi, urmează marele spectacolal Zilei Marinei.

Festivităţile încep pe 15 august de la ora 10:00 cu ceremonial militar şi religios şi cu sosirea Zeului Neptun. Urmează parada navelor, un exerciţiu de luptă, în largul mării şi jocurile marinareşti de pe faleza Cazinoului.

Festivităţile se încheie la 22.00 cu retragerea cu torţe pe itinerariul Comandamentul Flotei - Piaţa Ovidiu - Prefectura Constanţa.

reporter: Adrian Herţa
operator: Cristian Caciauna