Sari la conținut

Techirghiol, în plină modernizare. Staţiunea va avea un centru de agrement, pistă pentru biciclişti şi plaje

Este forfotă pe şantierul de lângă lac. Muncitorii lucrează de zor ca să finalizeze cât mai repede centrul de agrement.

Adrian Stan, primarul oraşului Techirghiol: "Până pe 19, luna viitoare, trebuie să se termine. Este un proiect pe fonduri europene, cu o participaţie de 50% şi o contribuţie a Consiliului Local. Valoarea totală a proiectului este de 1.100.000 de euro". 

Techirghiol se află pe harta destinaţiilor de petrecere a timpului liber. An de an tot mai mulţi români şi străini aleg să meargă la acolo: unii pentru tratament, alţii să se relaxeze pe malul lacului şi să viziteze împrejurimile. Acest centru de agrement va completa peisajul staţiunii balneare.

Maria Ristoiu, coordonator lucrare: "Piscina pentru copii unde, pe platformă, vor fi trei tobogane, clădirea-vestiare care deserveşte complexul cu duşuri, cu grupuri sanitare, terenurile de sport". 

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Complexul are o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi şi o capacitate de 250 de persoane. Aici, pe partea stângă, va exista o pistă pentru biciclişti, iar mai jos, pe malul lacului va fi amenajată o porţiune de plajă".

Costuri 

Peste două milioane de euro va costa reamenajarea malurilor lacului Techirghiol.

De asemenea, pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi va fi adus nisip şi va fi amenajată şi o grădină pe o suprafaţă de 56 de metri pătraţi.

Localnicii din Techirghiol spun că o asemenea investiţie ar fi trebuit făcută cu mult timp în urmă şi, cu siguranţă, va atrage din ce în ce mai mulţi turişti în staţiune.

Potrivit edilului şef, o scurtă perioadă după inaugurare, intrarea în centrul de agrement va fi gratuită. Ulterior, se va impune o taxă modică, susţin autorităţile locale, suficientă însă pentru a asigura cheltuielile cu funcţionarea centrului.

reporter: Oana Manoilă
operator: Mihai Ciobanu

editor web: Anca Medrea