Un nou scandal sexual în Biserică. Mai mulţi preoţi constănţeni au fost şantajaţi cu filmuleţe erotice

Data publicării:
MARCEL MARIN IN CORALA

Potrivit unor surse din Poliţie, cei doi tineri şantajişti le-ar fi cerut preoţilor 15.000 de euro, în schimbul imaginilor compromiţătoare. 

Se pare că cei doi tineri le găseau feţelor bisericeşti evenimente la care să slujească. Urma pomana sau masa de botez, unde i-ar fi îndemnat să bea alcool. După ce se asigurau că nu se mai pot ţine pe picioare, îi fotografiau şi îi filmau în prezenţa unor fete, spun anchetatorii.

Potrivit aceloraşi surse, unul dintre suspecţi ar fi cântat în Corala Arhiepiscopiei Constanţa, iar celălalt ar fi nepotul fostului paroh al Bisericii Sfântul Mina, din Constanţa.

Că fostul membru al corului a petrecut mult timp în preajma feţelor bisericeşti stau mărturie şi pozele postate pe un site de socializare, susţin sursele noastre. Tot acolo, apar şi fotografii în care bărbatul este înconjurat de mai multe tinere, într-o încăpere plină cu icoane şi sfetnice.

 Reacţiile Poliţiei şi ale Arhiepiscopiei

"Cel care era membru al Coralei Armonia, Arhiepiscopia Tomisului, anul trecut, în luna august, a renunţat la serviciile lui, iar cealaltă persoană, care este vizată de această anchetă, nu are nicio legătură cu Arhiepiscopia Tomisului", a spus Călin Gavrilaş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. 

Sătul de şantaj, unul dintre preoţi a decis să povestească totul Poliţiei.

"În luna martie 2012, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi de un cetăţean cu privire la faptul că două persoane încearcă să îl şantajeze. Au fost demarate cercetările, în acest moment dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa", a declarat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Sursa: Facebook

Enoriaşii spun că nu cred că absolvenţii facultăţii de teologie ar fi în stare de o asemenea ispravă.

Cei doi tineri sunt cercetaţi pentru şantaj.

Scandaluri în Arhiepiscopia Tomisului de-a lungul timpului

Cazul se adaugă altor scandaluri care au pătat numele Arhiepiscopiei Tomisului.

Un consilier al Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, preotul Valeriu Roman, a provocat un accident în lanţ, având o alcoolemie de 2,45 la mie.

Alt preot din Constanţa, Gabriel Bucică, a fost dovedit traficant de droguri. Un alt scandal a fost legat de numele preotului Nicolae Picu. El a fost caterisit pentru că a trecut bunurile Bisericii Sfântul Mina pe numele fundaţiei care a ridicat lăcaşul de cult.

Şi nu în ultimul rând, preotul Florin Ciutoiu din Cernavodă a fost filmat în ipostaze asemănătoare celor şantajaţi de Marin şi Picu.


reporter: Poliana Căpitan
operator: Cătălin Vârban

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri