Sari la conținut

Voluntari pentru Delfinariu. Se caută buni înotători, iubitori de animale

Candidații au ascultat cu atenţie fiecare explicaţie a dresorilor cu experienţă. Dar ca să înţeleagă ce înseamnă lucrul cu delfinii, le-au urmărit comenzile şi mişcările chiar în timpul unui spectacol.

Printre candidați l-am găsit şi pe Iulian, un tânăr care vrea să devină dresor și care de o lună încoace asistă la toate antrenamentele dresorilor. Chiar dacă i-a fost teamă la început, pe pacurs a început să deprindă secretele.

Iulian Marica, candidat: "Iubesc animalele, iubesc apa, sunt înotător. N-am lucrat niciodată cu delfinii, adică una este să te joci cu cățelul. Dar cu delfinii niciodată!"

Andreea Chiriac, candidat: "Îmi plac foarte mult delfinii, sunt o specie foarte nobilă."

Alexandru Mazilu, dresor: "Mă bucur că există persoane cărora le plac foarte mult animalele și doresc să îmbrățișeze această meserie."

Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii: "În domeniul ăsta ai nevoie de oameni cu pasiune, e nevoie de oameni care în primul rând își doresc acest lucru, în primul rând visează sau își iubesc animalele și mai mult decât aceasta să aiba priceperea de a munci cu ele."

În afară de Delfinariu, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța caută voluntari și pentru celelalte secții: Microrezervație, Planetariu, Păsări Exotice și Acvariu.

Reporter: Paul Greavu
Operator: Alexandru Brînzaru

editor web: Anca Medrea