Sari la conținut
News Alert

Apa din unele localităţi din judeţul Olt nu este potabilă 

Apa din reţeaua publică şi fântâni în majoritatea localităţilor din judeţul Olt nu este potabilă. Ba mai mult, poate fi periculoasă din cauza nitraţilor si nitriţilor. La această concluzie au ajuns specialiştii de la DSP Olt, care au testat apa din 20 de localităţi. În 12 dintre acestea s-au descoperit concentraţii mari de nitraţi şi nitriţi sau microorganisme. Primarii localităţilor cu pricina ridică din umeri şi spun că n-au soluţii, iar oamenii nu sunt îngrijoraţi.  

Constantin Băloiu are 61 de ani şi locuieşte în comuna Bobiceşti. A băut apă din fântâna proprie de când s-a născut şi spune că nu îl sperie avertismentele autorităţilor. În schimb este mulţumit că are apă non-stop.

Vestea că apa nu este bună nu îi îngrijorează nici pe alţi localnici.

Primarul localităţii spune că problema este veche. Primăria încearcă rezolvarea situaţiei, însă nu se ştie când se vor găsi fonduri.

Reprezentanţii DSP spun că în unele localităţi, testele la apă au ieşit negative atât în urma testelor fizico-chimice, cât şi microbiologice.

Localităţile în care apa nu este potabilă sunt Valea Mare, Tufeni, Iancu Jianu, Teslui, Găvăneşti, Baldovineşti, Bobiceşti, Spineni, Scorniceşti, Drăgăneşti Olt, Piatra Olt şi Vişina.

Pe aceeași temă

Bacăul a rămas fără apă

Aproape toţi locuitorii oraşului Bacău au rămas fără apă. Conducta magistrală care alimentează oraşul a fost avariată...