Baletul, pasiune de-o viaţă. La 76 de ani, o fostă balerină ţine cursuri la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea  

Data publicării:
251013 BALERINA

La 76 de ani încă ţine cursuri de balet copiilor. De altfel, a învăţat să meargă pe poante generaţii întregi, chiar și câteva balerine celebre plecate în toate colţurile lumii. Angela Bulacu este cea mai vârstnică profesoară de balet din Oltenia şi predă la Palatul Copiilor.

Angela Burlacu are în spate o carieră de peste 40 de ani în balet. A învăţat să meargă pe poante generaţii întregi, zeci de prim-balerine renumite, care au plecat în toate colţurile lumii. Acum dăruieşte talentul său copiilor, gratuit. Iar, picioarele nu îi contenesc la cei 76 de ani pe care îi poartă cu mândrie.

"Cu cât lucrezi mai mult, te simţi tânăr, nu te simţi bătrân", spune Angela Burlacu.

Deşi s-a născut în Craiova, acum 40 de ani a ales Palatulul Copiilor din Râmnicu Vâlcea. A fost singura opţiune viabilă după ce ansamblul "Nicolae Bălceascu" din Craiova unde activa s-a desfiinţat. În scurt timp a urmat-o şi soţul şi acum îşi aminteşte de generaţiile pe care le-a instruit. Unul dintre elevi a fost chiar fiu său, acum prim-balerin în Germania.

"Mi-a luat cât de cât meseria şi o continuă el, dar acolo şi eu aş dori aici, să revină în ţară cât se poate de repede", spune Angela Burlacu, fostă balerină.

Din micuţa sală de balet a Palatului Copiilor din Râmnicu Vâlcea au plecat multe talente. Foştii discipoli ai Angelei Burlacu vin acum şi îşi aduc copiii la balet clasic. Rememorează astfel o pagină din viaţa lor, când luau lecţii cu profesoara.

"Mi se pare extraordinar că doamna are o energie debordantă şi se ocupă în continuare de copii cu atâta drag şi dragoste şi mă bucur că şi fiica mea a reuşit să facă cu doamna baletul", a spus Mihaela Bălcescu, mama unei eleve.

Cei mai încânţaţi sunt însă copiii. Peste 50 de prichindei cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani vin de trei ori pe săptămână să ia lecţii de balet clasic.

"Prin faptul că are atât de mulţi copii care vin în fiecare an la balet înseamnă că îşi face treaba cu pasiune, cu dragoste pentru copii, cu dragoste pentru ceea ce înseamnă frumuseţe fizică, frumuseţe sufletească", a spus Cătălin Sîiulescu, directorul Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea.

Angela Burlacu spune că nu oboseşte niciodată când face balet. Ar vrea să predea până la 101 ani. Până atunci, ţine 4-5 spectacole pe an la Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri