Câini găsiţi morţi în Târgu-Jiu

Data publicării:
011013 caini tg jiu

Mai mulţi câini au fost găsiţi morţi în Târgu-Jiu. Oamenii din zonă acuză autorităţile că au început eutanasierea maidanezilor prin otrăvire, pentru că de trei săptămâni găsesc animale moarte pe străzi. Un locuitor din zonă a filmat maidanezii în agonie şi a dus imaginile la poliţie.  

În imaginile filmate, se văd câini comunitari morţi şi alţi câţiva maidanezi zâcând în agonie. Oamenii spun că, cel mai probabil, animalele au fost otrăvite fără milă. Singurii care au rămas în viaţă sunt căţeii care încă nu mânâncă hrană solidă.

Poliţiştii au declanşat o anchetă.

„Un bărbat în vârstă de 33 de ani din municipiul Tg. Jiu a sesizat Poliţia Municipiului Tg. Jiu cu privire la faptul că, pe raza localităţii, a identificat cadavrele a trei câini, existând indicii că aceştia ar fi fost otrăviţi” a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Primele analize făcute de medicii veterinari arată că animalele au murit prin intoxicare sau otrăvire. Inspectorii continuă verificările, pentru a identifica şi substanţa folosită pentru a o comunica poliţiei.

„Nu aveau semne de boală. Rămânem în continuare pe suspiciunea de otrăvire. S-au recoltat probe şi se fac în acest moment analize în laboratorul Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor”, a precizat Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinară Gorj.

Reprezentanţii firmei de ecarisaj din oraş spun că primăria este acuzată de ani de zile că otrăveşte câinii, însă acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

„N-am putea face noi aşa ceva, să otrăvim câinii, mai ales că în câteva săptămâni se va da un cadru legal”, a spus Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale Tg. Jiu.

Cei care omoară animalele riscă pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri